Publisert Legg igjen en kommentar

Butikkøl til 17. mai-feiringen – Gode tips

Butikkøl til 17. mai feiringen 2024.
Butikkøl til 17. mai feiringen 2024.
Gode butikkøl til feiringen av 17 mai 2024 Foto Trond A Lierhagen

Er du glad i butikkøl og vil ha det til feiringen av 17. mai? Da finnes det mye godt i hyllene. Her er fem gode forslag som passer godt til feiringen av nasjonaldagen.

17. mai, Norges nasjonaldag, er en tid for feiring, tradisjoner og glede. Over hele landet samles nordmenn for å gå i tog, høre taler og synge nasjonalsangen. Etter feiringene på skolen og i byen er det mange som samles til en mer uformell sammenkomst med familie og venner, hvor mat og drikke ofte står i fokus. For de som ønsker å inkludere øl i feiringen, er butikkølet også et populært valg.

Stor 17. mai guide! Oppskrifter – mat og drikketips

Hva er butikkøl?

Mange norske bryggerier produserer en rekke butikkøl som passer godt til 17. mai-feiringen. Tradisjonelle pilsnere og lagere er alltid et trygt valg, men de siste årene har det også blitt stadig mer populært med ølstiler som IPA, surøl og forskjellige typer hveteøl. Dette gir oss bredere valgmuligheter på smak, noe som kan bidra til å gjøre feiringen mer spennende.

Velg norske butikkøl til feiringen av 17. mai

Vi har satt sammen et knippe øl, alle friske, gode og norske og som passer feiringen godt.

Rødt, hvitt og blått – Oslo Brewing Company

Rødt, hvitt og blått er en sparkling lager med fin balanse og smak av frukt, blomster og druer. Lett sødme i ettersmaken, som også passer 17-mai maten godt. Et perfekt øl til festlige begivenheter!  Ølet er også glutenfritt.

Rosa Kinn Bringebærøl – Kinn Bryggeri

Rosa Kinn kjennetegnes av sin fruktige karakter, med tydelig og lang smak av naturlige bringebær. Ølet er lett syrlig og har en friskhet som passer feiringen godt. Rosa Kinn passer godt som drikke, men også til et bredt spekter av mat. Med andre ord; et allsidig valg for en feiring med variert meny.

Russ 71 – Lindheim Ølkompani

Russ 71 er en berlinerweisse laget med kirsebær, laktose og vanilje. Ølets tilsetninger gir en til dels søt, frisk og fruktig smak. De fruktige tonene harmonerer godt til desserter og bær. Ølet har en dyp rød farge og rosa skum, som står fint til nasjonaldagen.

Kurant – Eik & Tid

Eik & Tid er kjent for å bruke tradisjonelle norske bryggeteknikker, ofte inkludert fatlagring og spontangjæring. Kurant, som er et øl med smak av solbær, hedrer norske bær og ingredienser, noe som gjør det til et ideelt valg for å feire Norges nasjonaldag. Bærpreget skinner og ølet er godt syrlig, friskt og fruktig med preg av eikefat.

Somethin Somethin Bringebær Sour – Hogna Brygg

Somethin Somethin er en surøl brygget med bringebær og laktose. Ølet har avrundet sødme, naturlig bringebærsmak og er forfriskende og livlig. Et godt, enkelt og fruktig øl for en festlig dag – både til mat og hygge!

Se også våre drikketips: Norske sprudlende øl til 17. mai

Ved å velge et øl fra et norsk bryggeri , støtter du lokal produksjon og norsk bryggetradisjon. På 17. mai, når Norge feirer sin nasjonaldag og historie, er dette en ekstra god grunn til å velge norsk øl! Alle ølene er tilgjengelig i utvalgte butikker, samt hos Gulating eller hos lokalbrygg.no.

Moderasjon med valg av butikkøl

For å sikre en god opplevelse på 17. mai, er det viktig å huske på ansvarlig alkoholkonsum og å ta hensyn til de rundt seg. Mange har barn eller deltar i offentlige arrangementer, så det er lurt å holde alkoholinntaket på et passende nivå. Ved å velge butikkøl kan du nyte smaken av norsk bryggetradisjon uten å overdrive.

Uansett hvilke ølvalg du tar for 17. mai-feiringen, er det viktigste å feire nasjonaldagen med familie, venner og et smil.

Gratulerer med dagen!

Perfekt vennegave eller gave til verten!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *