Publisert Legg igjen en kommentar

En hyllest til kjærligheten! – Norske Pride-øl

Norske bryggerier lager Pride øl og hyller kjærligheten Foto Malene Økland

Norske bryggerier hyller kjærligheten og mangfoldet med sine Pride-øl.

I år er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge og straffelovens paragraf 213 ble opphevet. Det feires med Pride og markeres med Skeivt kulturår.

Natt til 28. juni 1969 hadde folk sett seg lei av politiets trakassering av skeive og bestemte seg for å kjempe tilbake på utestedet Stonewall Inn i New York. Siden den gang har Pride med skeiv kjærlighet og mangfold blitt arrangert ikke bare i Norge, men i mange land.

Det er igjen tid for Pride og i år skal den skeive historien: kjærligheten, menneskene, kampene og seierne feires. Norske bryggerier hyller også kjærligheten med sine Pride-øl.

Oslove fra Oslo Brewing Company

Oslo Brewing Company har gitt ut ølet Oslove. En frisk blonde ale tilsatt pasjonsfrukt, og deres favoritt humle; Huell Melon og Citra.  

-Opprinnelig ble Oslove laget til Oslo Pride for sommersesongen, sier daglig leder Dimitri Yogaratnam. Vi ble involvert i Oslo Pride-feiringen, lærte mer om verdiene og hvordan de er i tråd med verdiene til Oslo som by, men også eget selskap.

Oslove kombinerer de to ordene Oslo og kjærlighet. Det beskriver ånden, samholdet og kjærligheten Oslofolk har til byen og hverandre. Oslove representerer verdier som toleranse, respekt, gjensidig forståelse og positive menneskelige verdier.

-Vårt Oslove-øl feirer dermed ikke bare LHBTQI-miljøet, men er også et øl for alle de som støtter fellesskapets verdier. Ølet skal feire bevegelsen og viljen som stadig har positiv innvirkning på verden forteller Dimitri.

– Oslo Brewing Company har også donert inntekter til veldige organisasjoner som støtter Pride-bevegelsen.  Verdiene inkludering og aksept er kjernen i vår virksomhet, og merkevaren er med å sette Oslo på kartet sier Yogaratnam avslutningsvis.

Flere norske bryggerier følger

Macks Ølbryggeri har laget ølet Arctic Beer Pride til hyllest for mangfoldet som gjør livet så flott. Et lyst og lett øl med gullgul farge og en frisk aroma av blomster, malt og humle. Her bys det på godt skum og en avslutning med fin bitterhet.

Også Lindesnes Brygghus hyller kjærligheten, mangfoldet, åpenhet og stolthet med sitt Pride-Øl som er lys, lett og forfriskende.  Et øl de håper faller i smak og med en klar oppfordring; vær stolt av hvem du er!

Sist, men ikke minst skal også Disko Brewing med sin Karmaklubb* nevnes. En fruktig ale i lav alkoholstyrke med blåbær, kirsebær og vanilje.  


Love is Love – Happy Pride!

❤️🧡💛💚💙💜🖤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *