Publisert Legg igjen en kommentar

Sankthans – Feiring av midtsommer

Drikketips til Sankthans feringen 23 juni 2022 Foto Malene Økland

Sankthans eller midtsommer feires i Norge 23. juni. Et høydepunkt for mange, der gode minner skapes.

Overtro og gamle skikker sto sterkt i gamle dager og mange magiske krefter ble satt i sving i folkedypet. På Sankthansaften var det vanlig å samle inn legende urter. Dersom en ung jente samlet syv eller ni forskjellige urter i løpet av natten, som hun da la under hodeputen ville hun drømme om sin tilkommende ektemann, med håp om å finne den riktige.

I dag er feiringen av Sankthans noe helt annet. Et høydepunkt for mange med bål, dans, fest, god mat og drikke. Noen velger sjøen, mens andre velger grill. Uansett hva du velger skapes gode minner sammen!

«Sankthans» er oppkalt etter døperen Johannes’ danske helgennavn, Sankt Hans. «Jonsok» kommer av jónsvaka, som er norrønt og betyr «våkenatt for Jon», der Jon er en forkortelse for Johannes. I Norge knyttes sankthans til en tradisjonell, hedensk markering av sommersolverv og midtsommer.

Kilde: Wikipedia.


Mat og drikke til Sankthansfeiringen

God mat og drikke står sterkt ved feiring av festdager. På Sankthansaften velger mange grill og jordbær. Andre velger sjømat eller husmannskost, som eksempelvis rømmegrøt og spekemat. Uansett hva du velger er både øl og sider gode valg. Vi har nedenfor samlet noen saker og tester som kan gjøre valget litt enklere for deg!

Øl og mat: Slik velger du riktig øl til grillmaten!

Oppskrift: BBQ saus til grill og hamburger

Tester av øl og sider:

Test av norsk sider 2022 – Her er vinnerne og taperne!

Spesiallansering med syrlige og mørke øl

Øltest av LITE-øl – Norske lavkaloriøl


Vi ønsker god Sankthansfeiring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *