Årets første grilldag er lørdag 11. mai 2024. Her får du oppskriften på en digg BBQ saus som passer til hamburgere, pølser, grillspyd og koteletter! En vinner som gir god smak!
Er du litt som oss; at du liker å briljere for svigermor, typen eller dama? Eller for gutta eller jentene når de kommer over på grilling? En skikkelig god BBQ saus gjør underverker og smaker godt til det meste av grillmaten.
Årets “offisielle” grilldag 2024
Lørdag 11. mai 2024, er det “offisielt” årets første grilldag og den feires årlig hver andre lørdag i mai. Vi gir deg allerede nå, oppskriften på en rå BBQ saus som også fungerer godt som marinade.
Perfekt til hamburgere, pølser, grillspyd eller koteletter. Eller, til det meste av kjøtt som vi skal legge på grillen i sommer. Vårt tips er å lage litt ekstra, slik at du kan imponere gjestene dine med noe virkelig godt.
Stor 17. mai guide! Oppskrifter – mat og drikketips
Oppskrift – BBQ saus til kjøttretter på grillen
Ingredienser – dette trenger du:
- 3 ss brunt sukker
- 2 sjalottløk
- 2 ts røkt salt (kan erstattes med vanlig salt)
- En klype pepper
- ½ ts kajennepepper
- 1 ts kummin
- 1 ts paprikapulver
- Urter som for eksempel timian, rosmarin eller basilikum – finhakket
- 2 laurbærblader
- 2 ss eple-eddik
- 1 ss honning
- 1 dl ketchup
- 3 dl mørkt øl (anbefaler bokkøl eller mørkt trappist øl)
- 100 gr tomatpuré
- 1 boks med hermetiske tomater
- 1 ss grov sennep
- 2 ts Worcestershire
- Skallet av en ½ appelsin
Slik lager du BBQ-sausen
Slik gjør du:
- Gi et raskt oppkok.
- Karamellisér sukker i en kjele.
- Tilsett løk, urter, krydder, tomatpuré, eddik og honning.
- Tilsett øl sammen med resten av ingrediensene.
- Skru ned varmen og la det småputre i 60-90 minutter slik at vesken fordamper, til sausen blir tykk og fyldig.
- Fjern laurbærbladene.
- Bruk stavmikser for å få en jevn saus.
Hvis sausen tykner før grillen er varm, kan du tilsette litt ekstra øl før bruk. Pensle BBQ-sausen begge sider av burgeren, pølsene eller kjøttet før du legger det på grillen.
PS: Du kan også pensle kjøttet du legger på grillen i etterkant, slik at den ikke brenner seg fast – men det blir mest digg om du tar sjansen og pøser på før grillings!
Ha en flott grillsesong!