Hamburger

BBQ saus til grill og hamburger

0
(0)
Hamburger

Her får du en oppskrift på en skikkelig digg BBQ saus til hamburgere. Eller grillspyd og koteletter! En sikker vinner som imponerer gjestene nå i sommervarmen.

Publisert: 11.06.15

Foto: Frode Henriksen

Type rett: Sauser/tilbehør

Vanskelighetsgrad: Enkel

Er du litt som oss; at du liker å briljere for svigermor, for typen eller dama? Eller for gutta når de kommer over på grilling?

Her får du en oppskrift på en rå BBQ saus som også fungerer godt som marinade. På hamburgere! Eller grillspyd! Og koteletter! Eller, til det meste av kjøtt på grillen egentlig. Vårt tips er å lage litt ekstra, slik at du har noe å dra fram for å impe med når værgudene er i godlune …

Dette trenger du:

  • 3 ss brunt sukker
  • 2 sjalottløk
  • 2 ts røkt salt (kan erstattes med vanlig salt)
  • En klype pepper
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ts kummin
  • 1 ts paprikapulver
  • Urter som for eksempel timian, rosmarin eller basilikum – finhakket
  • 2 laurbærblader
  • 2 ss eple-eddik
  • 1 ss honning
  • 1 dl ketchup
  • 3 dl mørkt øl (anbefaler bokkøl eller mørkt trappist øl)
  • 100 gr tomatpuré
  • 1 boks med hermetiske tomater
  • 1 ss grov sennep
  • 2 ts Worcestershire
  • Skallet av en ½ appelsin

Slik gjør du:

  1. Karamellisér sukker i en kjele.
  2. Tilsett løk, urter, krydder, tomatpuré, eddik og honning.
  3. Gi et raskt oppkok.
  4. Tilsett øl sammen med resten av ingrediensene.
  5. Skru ned varmen og la det småputre i 60-90 minutter slik at vesken fordamper, til sausen blir tykk og fyldig.
  6. Fjern laurbærbladene
  7. Bruk stavmikser for å få en jevn saus.

Hvis sausen tykner før grillen er varm, kan du tilsette litt ekstra øl før bruk.

Pensle BBQ-sausen begge sider av burgeren før du legger den på grillen.

PS: Du kan også pensle burgeren i etterkant dersom du har høy varme på grillen slik at den ikke brenner seg fast – men det blir mest digg om du tar sjansen og pøser på før grillings!

Ha en fet grillsesong!

Siste oppskifter fra Ølakademiet
Riskrem og øl 18 november 2020 - 0 (0) Riskrem servert på tradisjonelt vis med rødsaus, er et av de mest populære valgene av dessert julekvelden. Vi…
Tradisjonell rakfisk og øl 18 november 2020 - 5 (2) Rakfisk er norsk husmannskost i verdensklasse, og vi nyter fisken med tradisjonelt tilbehør – og med norsk øl…
Juletorsk trekt i øl | Oppskrift 18 november 2020 - 0 (0) Juletorsk hører julaften til for noen av oss og til retten hører selvsagt klassisk tilbehør som sandefjordsmør og…

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

... hva kunne vi gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *