Hamburger

BBQ saus til grill og hamburger

HamburgerEr du litt som oss; at du liker å briljere for svigermor, for typen eller dama? Eller for gutta når de kommer over på grilling?


Foto: Frode Henriksen

Her får du en oppskrift på en rå BBQ saus som også fungerer godt som marinade. På hamburgere! Eller grillspyd! Og koteletter! Eller, til det meste av kjøtt på grillen egentlig. Vårt tips er å lage litt ekstra, slik at du har noe å dra fram for å impe med når værgudene er i godlune …

Dette trenger du:

  • 3 ss brunt sukker
  • 2 sjalottløk
  • 2 ts røkt salt (kan erstattes med vanlig salt)
  • En klype pepper
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ts kummin
  • 1 ts paprikapulver
  • Urter som for eksempel timian, rosmarin eller basilikum – finhakket
  • 2 laurbærblader
  • 2 ss eple-eddik
  • 1 ss honning
  • 1 dl ketchup
  • 3 dl mørkt øl (anbefaler bokkøl eller mørkt trappist øl)
  • 100 gr tomatpuré
  • 1 boks med hermetiske tomater
  • 1 ss grov sennep
  • 2 ts Worcestershire
  • Skallet av en ½ appelsin

Slik gjør du:

  1. Karamellisér sukker i en kjele.
  2. Tilsett løk, urter, krydder, tomatpuré, eddik og honning.
  3. Gi et raskt oppkok.
  4. Tilsett øl sammen med resten av ingrediensene.
  5. Skru ned varmen og la det småputre i 60-90 minutter slik at vesken fordamper, til sausen blir tykk og fyldig.
  6. Fjern laurbærbladene
  7. Bruk stavmikser for å få en jevn saus.

Hvis sausen tykner før grillen er varm, kan du tilsette litt ekstra øl før bruk.

Pensle BBQ-sausen begge sider av burgeren før du legger den på grillen.

PS: Du kan også pensle burgeren i etterkant dersom du har høy varme på grillen slik at den ikke brenner seg fast – men det blir mest digg om du tar sjansen og pøser på før grillings!

Ha en fet grillsesong!

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *