Publisert 2 kommentarer

Fårikål kokt med bayer

Fårikål kokt med bayer
Oppskrift fårikål med bayer. Foto Malene Kolstø

Høstens ubestridte fest-rett nummer en er fårikål. Nyt høsten med den gode oppskriften fårikål kokt i bayer!

Når de kalde dagene står for døra er det godt å trekke inn i varmen med god mat. Fårikål er en klassiker og mange vil kalle den Norges nasjonalrett. Fårikålens festdag feires årlig den siste torsdagen i september og nytes frem til jul.

Historien om fårikål – Er retten norsk?

Det norske folket bestemte seg i 1972 – Da kåret Nitimens lyttere fårikål til Norges nasjonalrett. I 2014 utlyste daværende Mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug  konkurransen på nytt. Også denne gang ble svaret: Fårikål!!!

Men er egentlig fårikål norsk? Historien vil ha det til at fårikål har sitt opphav i det danske kjøkken. Du kan lese mer om fårikålens historie hos Matprat.no.

Oppskrift – Fårikål kokt i bayer

Fårikål finnes i mange varianter; lokale men også som familiespesialitet – der hver familie har sin egen måte å lage retten på. Vi gir deg oppskriften på fårikål med bayer. Retten er enkel og lage, varmer og smaker nydelig på høstdager.

Dette trenger du:

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 5 ts hel pepper
  • 0,5l søt bayer
  • Vann
  • Meldryss
  • 500 g poteter

Fremgangsmåte – slik lager du fårikål

For å toppe opplevelsen, anbefales det bayer i glasset. Gjerne alkoholfritt. Hvis du ikke har prøvd fårikål og bayer tidligere – kan du glede deg! Også maltrike og sødmefylte øl som brown ale, bokkøl og belgisk dubbel passer retten godt!

Les mer om ølstilen bayer her.

Håper måltidet smaker!

Høstsalg -10 % rabatt på alle gavekort

2 kommentarer på “Fårikål kokt med bayer

  1. Jeg gleder meg til å bruke oppskriften på får-i-kål med bayer til herrelag 28.9 og servere bayerøl til. Kan jeg bruke Aass også?

    1. Hei Lars, Aass sin bayer vil fungere like bra 🙂
      Kos dere med fårikål-festen!

Det er stengt for kommentarer.