Fårikål

Fårikål kokt med bayer

Fårikål
Nå er høstens ubestridte fest-rett nummer én her! Fårikål! Vi feirer fårikålens dag med denne herlige oppskriften på fårikål kokt med bayer!

Publisert:
12.06.16
Foto:
Frode Henriksen
Type rett:
Middag/hovedrett
Vanskelighetsgrad:
Enkel

Dette trenger du:

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 5 ts hel pepper
  • 0,5l Frydenlund Bayer
  • Vann
  • 500 g poteter

Slik gjør du:

Skjær hodekål i båter. Legg kål og kjøtt lagvis i en stor kjele, mens du strør salt og pepper mellom lagene.

Hell i øl, og topp med vann, slik at alt er dekket med væske. Kok opp og la det hele småkoke under lokk til kjøttet løsner fra beinet. Dette tar ca 2 timer. Rist gjerne på kjelen innimellom.

Kok poteter. -Server til rykende varm fårikål!

Les mer om ølstilen bayer her.

For å toppe det hele anbefaler vi å nyte bayer til maten. Hvis du ikke har prøvd det før kan du glede deg!

Håper maten smaker!


Relatert innhold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *