Publisert 2 kommentarer

Fårikål kokt med bayer

Fårikål

Fårikål
Nå er høstens ubestridte fest-rett nummer én her! Fårikål! Vi feirer høsten med denne herlige oppskriften på fårikål kokt med bayer!

[one_fourth]

Publisert:
20.09.21

[/one_fourth][one_fourth]

Foto:
Frode Henriksen

[/one_fourth][one_fourth]

Type rett:
Middag/hovedrett

[/one_fourth][one_fourth_last]

Vanskelighetsgrad:
Enkel

[/one_fourth_last]

Når høsten står for døren er det godt å trekke inn i varmen med god mat. Fårikål er en klassiker og mange vil kalle den Norges nasjonalrett. Fårikålens festdag feirer vi 30. september 2021. Dagen feires årlig den siste torsdagen i september.

Dette trenger du:

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 5 ts hel pepper
  • 0,5l Frydenlund Bayer
  • Vann
  • 500 g poteter

Slik gjør du:

Skjær hodekål i båter. Legg kål og kjøtt lagvis i en stor kjele, mens du strør salt og pepper mellom lagene.

Hell i øl, og topp med vann, slik at alt er dekket med væske. Kok opp og la det hele småkoke under lokk til kjøttet løsner fra beinet. Dette tar ca 2 timer. Rist gjerne på kjelen innimellom.

Kok poteter. -Server til rykende varm fårikål!

Les mer om ølstilen bayer her.

For å toppe det hele anbefaler vi å nyte bayer til maten. Hvis du ikke har prøvd det før kan du glede deg!

Håper maten smaker!


Relatert innhold

[one_sixth]

Øl i mat

[/one_sixth][one_sixth]

Hovedrett

[/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth_last][/one_sixth_last]

2 kommentarer på “Fårikål kokt med bayer

  1. Jeg gleder meg til å bruke oppskriften på får-i-kål med bayer til herrelag 28.9 og servere bayerøl til. Kan jeg bruke Aass også?

    1. Hei Lars, Aass sin bayer vil fungere like bra 🙂
      Kos dere med fårikål-festen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.