Fårikål kokt med bayer

Nå er høstens ubestridte fest-rett nummer én her! Fårikål! Vi feirer fårikålens dag med denne herlige oppskriften på fårikål kokt med bayer!
12.06.16
Frode Henriksen
Middag/hovedrett
Enkel
Dette trenger du:
- 1,5 kg fårikålkjøtt
- 2 kg hodekål
- 2 ts salt
- 5 ts hel pepper
- 0,5l Frydenlund Bayer
- Vann
- 500 g poteter
Slik gjør du:
Skjær hodekål i båter. Legg kål og kjøtt lagvis i en stor kjele, mens du strør salt og pepper mellom lagene.
Hell i øl, og topp med vann, slik at alt er dekket med væske. Kok opp og la det hele småkoke under lokk til kjøttet løsner fra beinet. Dette tar ca 2 timer. Rist gjerne på kjelen innimellom.
Kok poteter. -Server til rykende varm fårikål!
Les mer om ølstilen bayer her.
For å toppe det hele anbefaler vi å nyte bayer til maten. Hvis du ikke har prøvd det før kan du glede deg!
Håper maten smaker!
Relatert innhold