Publisert Legg igjen en kommentar

Forslag på 10 norske øl til 17. mai

Velg norsk øl til 17 mai i år Foto Malene Kolstø

17. mai nærmer seg med stormskritt. Hva skal du drikke til festen? Her er ølene som gjør feiringen komplett.   

I år bør vi velge norsk på nasjonaldagen og støtte de norske bryggeriene. Hva med å bytte ut champagnen med en fruktig kirsebærøl fra Telemark? Server i høye glass og pynt med et jordbær.

Her får du 10 forslag på norske øl med spennende smaker til 17. mai. Vi slår også i år et slag for surøl/fruktøl som et herlig alternativ til champagne eller cava, presentert i tilfeldig rekkefølge:

God 17. mai og lykke til med innkjøpene!

Hva skal du drikke til 17. mai maten?

Nøgne Ø Kriek of Telemark

Norge – 0,33 l. flaske – 6,5% – Pris: kr. 44,90

  • Stil: Surøl – Kriek.
  • Smak: Fersk, fruktig og kremet, fint preg av friske røde bær, urter og litt lyst malt, god lengde.
  • Lukt: Fokusert aroma preget av kirsebær, litt urter og lyst malt, overtoner av blomst.
  • Metode: Overgjæret kettlesour.

Løkka Tropicana

Norge – 0,50 l. flaske – 5,0% – Pris kr. 73,30

  • Stil: Surøl.
  • Smak: Fersk, fruktig og kremet, fint preg av tropisk frukt, sitrus og lyst malt, god lengde.
  • Lukt: Fokusert aroma preget av tropiske frukter, sitrus og lyst malt, innslag av urter.
  • Metode: Håndverksbrygget kettle sour tilsatt melkesyrebakterier og frukt.

Amundsen Atomic Crush Raspberry, Peach & Vanilla Pastry Sour

Norge – 0,44 l. flaske – 6,5% – Pris kr. 91,90

  • Stil: Surøl.
  • Smak: Ung og frisk. Middels fyldig med frisk ettersmak av bringebær og fersken.
  • Lukt: Fruktig og tydelig preg av bringebær, blomster og hint av malt.

Geiranger Bryggeri Sur & Snasen

Norge – 0,33 l. flaske – 6,0% – Pris kr. 59,90

  • Stil: Surøl.
  • Smak: Syrlig og friskt, humle og fruktpreg fra bringebær.
  • Lukt: Frisk og fruktig med aroma av bringebær og humle.
  • Metode: Kveik fra Årset, syrnet med melkesyrebakterier.

Haandbryggeriet Haandbakk

Norge – 0,375 l. flaske – 6,5% – Pris kr. 132,90

  • Stil: Surøl – Oud Bruin.
  • Smak: Syrlig, frukt, moderat sødme.
  • Lukt: Syrlig, fruktig.
  • Metode: Spontangjæret, lagring minimum 2 år på fat.

7-Fjell Laibikk Raspberry & Licorice Sour

Norge – 0,33 l. boks – 5,5% – Pris kr. 51,80

  • Stil: Surøl.
  • Smak: Syrlige bringebær, sammen med lyse malttoner. Salt lakris i avslutningen.
  • Lukt: Frisk aroma av syrlige bringebær sammen med lyse maltnoter. Salt lakris.
  • Metode: Tradisjonell kjelesyrning.

Cervisiam Weekend at Berrie’s Imperial Cherry Gose

Norge – 0,33 l. boks – 6,5% – Pris kr. 69,90

  • Stil: Surøl – Gose.
  • Smak: Kirsebær, god fylde og sødme med tydelig syrlighet og lette salttoner.
  • Lukt: Kirsebær, sødme, korn og lette gjærtoner.

Veholt Lille Falkum

Norge – 0,50 l. flaske – 8,6% – Pris kr. 87,90

  • Stil: Surøl.
  • Smak: Syrlig øl med tydelig preg av friske kirsebær.
  • Lukt: Aroma av syrlige kirsebær, nougat, dadler og noe fatpreg.
  • Metode: Førstegangsgjæring med gjær, annengangsgjæring med brettanomyces, syrningskultur og friske kirsebær. Lagret 28 måneder.

Austmann Blood & Thunder Cranberry Sour

Norge – 0,44 l. boks – 7,1% – Pris kr. 69,90

  • Stil: Surøl.
  • Smak: Syrlig, frisk og fruktig. Tranebær og røde bær balanseres av en mild maltsødme og bitterhet.
  • Lukt: Syrlig, frisk aroma av tranebær.
  • Metode: Kettlesoured med lactobascillus og tilsatt tranebærjuice under primærfermentering. Ufiltrert og upasteurisert

Lindheim Friendship Series Sour Flower

Norge – 0,375 l. flaske – 6,0% – Pris kr. 120,00

  • Stil: Surøl.
  • Smak: Villgjærspreget, blomster og eik.
  • Lukt: Floralt, eiketoner, syrlig villgjærspreg.
  • Metode: Samarbeid med To Øl og BRUS. Brygget med blomster, Brus’ villgjær i Lindheims coolship og fermentert i åpne vinfat.

Alle produktene finnes i salg på Vinmonopolet. Karakteristikker og smaks-beskrivelser er hentet fra Vinmonopolet eller produsentene. Flere av produktene finnes i bestillingsutvalget, men utvalgte pol har også disse på lager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *