Publisert Legg igjen en kommentar

Gøteborgs vannhull

Surdeig pizza

Bilde: Brewers Beer Bar I Gøteborg serverer digg surdeigspizza og øl.

Sveriges nest største by er kanskje vårt nabolands kosligste by, med sine kjente langgater som er full av gode puber.


Foto: Luis Herreros

Hvorfor ikke ta ei helg i Gøteborg og besøk ett eller flere av disse vannhullene når du alt er der?

Brewers Beer Bar

Stilig industrielt interiør og stort fokus på handverksøl. Dette stedet ble startet og drives av Dugges og 0/0 Brewing og har kvalitet rett gjennom ølmenyen og på de 13 tappekraner. De serverer deilig surdeigspizza og yter hyggelig service. I ett område med flere kjente ølsteder er dette stedet moderne og hippt. Tar du turen på sommeren kan du sitte ute i solen og nyte godt øl.

Hvor: Tredje Långgatan 8, Göteborg

The Rover

Ølutvalget her svikter ikke, med 32 øl på tapp og en god del flasker sitter du godt i stolen her en kveld. Det serveres alt fra burgere til andelår og afrikansk shakshouka. I hyggelige dunkle lokaler finner du personale med god kunnskap om øl. I mange år har dette vært ett av stedene i Göteborg som skapt den ølkulturen som i dag finnes.

Hvor: Andra Långgatan 12, Göteborg

3 Små rum

I en noe klaustrofobisk kjeller ett steinkast fra sentrum finner du 3 Små rum. Det har lenge vært ett samlested for ølhunder som ser etter noe annet enn en halvliter. Her kan du heller velge mellom de 18 tappekraner eller 150 spesialøl på flaske. De brygger øl selv, kun 3,5 meter fra baren. Som selvsagt har blitt til ølen «3,5 meter DIPA». Interiøret er sterkt influert av Midtøsten og stemningen er avslappet og hjemmekoselig. Her serveres det vegetarisk fingermat i persisk stil.

Hvor: Kristinelundsgatan 4, Göteborg

Ölrepubliken

Med 30+ tappekraner og en veldig lang liste håndverksøl på flaske/boks ligger dette stedet en liten spasertur fra Nordstaden. De har av og til ølsmakinger med lokale bryggerier som fokus. Lunsj og middag serveres på en rustikk måte, og du får gode ølanbefalinger til maten. Stedet er stort og med to etasjer finnes det plass til større grupper. Her finner du både lokale handverkøl og noen rariteter.

Hvor: Kronhusgatan 2B, Göteborg

Bar Kino, Hagabions Café

Her kan du kombinere vegetar lunsj med en duggfrisk NEIPA og se på en noe «sær», oftest svensk film. Her er det Stigbergets Bryggeri som dominerer de 10 tappekranene som finnes og de er mestere på ferske IPA og NEIPA. Til tross for at det er oppdelt i to barer, en retrohule og en filminspirert bar. Her fylles det fort opp med folk, men vel verdt ett besøk!

Hvor: Linnégatan 21, Göteborg

Beerbliotek tap room

En liten bit bort med trikk fra Göteborgs sentrum finner du ett av Beerbliotek sine to bryggerier. Her får du håpe at du har flaksen med deg, de har nemlig åpent på fredag og lørdager på ujevne uker. Litt stress, men det er verdt ett besøk. De har fire tappekraner og seks flasker/bokser av sin egen øl å velge mellom, og du får kjøpt ett klippekort sånn att du får smake alle de forskjellige. De holder ølsmakinger og guidede turer i bryggeriet for grupper. Her kan du få smake både surøl, ferske ipaer og lagrede stouts.

Hvor: Varholmsgatan 4, Göteborg

Ölstugan 1892 Tullen3

Dette er en av de syv Ölstugorna som finnes rundt om i Göteborg, som ligger ikke alt for langt ifra Järntorget. Når det er fullt hus her, da er veien kort til The Rover som er rett over gaten. I sortimentet finnes mye svensk og oftest lokalt øl. På menyen finner du svensk husmanskost til moderate priser. Den første Ölstugan Tullen åpnet i 1892, med den historien i ryggen åpnet dette stedet 2010 og har siden da blitt godt tatt vare på av lokalbefolkningen.

Hvor:Andra Långgatan 13, Göteborg

Haket Bar och Sånt

En ølbar med sentral stilling i den svenske ølkulturen. Her holdes ølfestivaler, krankupp og mye mer. Her finns det over 300 flasker/bokser øl og mye er vanskelig å få tak i andre steder. Av og til er det konserter, quiz, karaoke, ja, litt av hvert her. Med snille priser, avslappet atmosfære og hyggelig service er dette ett populært sted som definitivt bør besøkes. Her serveres burger og fish n’ chips, og dette kan lett bli din lokale göteborgsfavoritt.

Hvor: Första Långgatan 32, Göteborg

Pom Pom

Dette er en liten og koselig siderbar mitt i det ellers øltette området rundt Långgatorna. Her finnes syrlig naturcider fra baskien, flat spansk, frisk dansk eller tradisjonelle franske cidere. Det serveres hovedsaklig pizza men andre småretter finnes også å få tak i. Selv om det er koselig kan det bli litt bråkete, men hva gjør man ikke for deilig naturcider.

Hvor: Andra Långgatan 27, Göteborg

Steampunk Bar

Bare noen hundre meter fra BrewDog finner du Steampunk Bar. Det er en litt annerledes pub med stilig interiør, for de som liker steampunk da. Her finnes ett godt utvalg av øl, mest på flaske. De har A là Carte med stort utvalg av retter og en koselig uteservering. Det skal tillegges at det er litt stivere priser her en hva det kanskje ellers er i Göteborg, men fortsatt ett koselig sted å ta et par ølpå.

Hvor: Kungsgatan 7A, Göteborg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *