Publisert Legg igjen en kommentar

Gulating – 20 butikker med juleøl under 4,7%

Guttene som startet Gulating Grünerløkka FV Christoffer Aleksander og Kristofer

Siden oppstarten har de blitt til 20 butikker fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Med et navn som spiller på loven som påbød brygging av øl før jul, føler de nok på å leve opp til navnet nå som julen nærmer seg.

  • 05.11.2019
  • Frode Henriksen
  • Gulating

Vi tok kontakt med Christoffer i butikken på Grünerløkka for å sjekke førjulsstemningen.

Gulatings julekalender

Også i år er det julekalenderen som får mest oppmerksomhet. Det er ikke så rart, da 19 av lukene skjuler øl du ikke finner i andre butikker, og 21 av 24 er norske.

24 luker med øl er ikke å forakte, og særlig ikke når kalenderen i tillegg kan skreddersys til mottaker. For har du brukernavnet til mottakers utappd-profil, kan Gulating Grünerløkka og -Oslo Sentrum sørge for at mottaker ikke har smakt noen av ølene i kalenderen før. – Så fremt mottaker er flink til å oppdatere sin untappd da, legger Christoffer til. Om andre butikker tilbyr denne tjenesten er usikkert.

I 2018 solgte Gulating på Grünerløkka i underkant av 500 kalendere, og i år er målet 700. Totalt på kjeden regner man med at det totalt selges rundt 10.000 – så det er mange øl-elskere i hele landet som kan glede seg til advent.

De har også en alkoholfri kalender fra Leske, samt en fra Chili Klaus. Gulating har altså en julekalender for alle.

Årets juleøl hos Gulating

I år regner man med å ha mellom 60 og 70 juleøl i butikken på Grünerløkka og i sentrum. I november kommer brorparten inn, og de mest solgte suppleres jevnt frem mot jul. I tillegg lover de å ha på plass de juleølene de mener passer best til julemat også når det nærmer seg julaften. De har ingen egen juleøl i år, man alle de 20 avdelingene legger i år ekstra vekt på lokale bryggerier.

Christoffers jul

I år ser Christoffer for seg en rolig julemorgen, med god kaffe og litt TV-titting sammen med samboer og sin tre år gamle datter. Så inntas en større frokost før turen går videre til hans svigerforeldrene.

– Jeg er oppvokst med ribbe på julaften, og har de senere årene hatt ansvar for øl til ribben. Da har det endt opp med en Biere De Garde, en øl de fleste rundt bordet synes passer godt til ribba, selv om den eldre garde ofte foretrekker den «vanlige» fra matbutikken.

– Etter maten kommer alltid en Tomasmesse eller to fram, og i fjor ble Oslo Brewing Company sin Multekrem en hit til multekremen, men også tradisjonell bokkøl er også noe som hører julen til.

Avslutningsvis hilser Christoffer alle Gulatings kunder en fin førjulstid, og sier at alle er hjertelig velkommen innom for tips om godt øl til julens retter.

Ølakademiet satser på å komme tilbake med en test av utvalgte juleøl fra Gulating i god tid før julefreden senker seg.

[ratemypost]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *