De gode ispinnene lager du selv – av frukt, bær og med øl. Et gøyalt innslag til fridagene i mai eller 17. mai festen!
Fruktis på pinne er forfriskende, godt og avkjølende i varmen. Vi gir deg her 3 oppskrifter, der øl er ingrediens.
Stor 17. mai guide! Oppskrifter – mat og drikketips
I oppskriftene har vi brukt hveteøl, fruktøl/surøl og NEIPA. Kjøp gjerne ølet på Vinmonopolet. Ølet fungerer som smaksforsterker og gir isen masse god smak. Ølet du bruker i isen er også godt som følge til is-pinnen, og den kan gjerne være alkoholfri.
Hveteøl-Is
Ingredienser:
90 gr. sukker
1 dl vann
2 sitroner
5 dl hveteøl
Ferske blåbær
Sitronmelisse
Slik lager du Hveteøl-Is
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
- Del sitronen i to og press sitronen i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker.
- Rør lett sammen.
- Legg sitronmelisse og blåbær i ispinne-formene og fyll formene med blandingen.
- Sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.
Bringebæris med øl
Ingredienser:
90 gr. sukker
1 dl vann
3,75 dl framboise
125 gr. bringebær
Slik lager du Bringebæris med øl
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
- Kjør bringebærene i en foodprosessor og bland inn i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker.
- Rør lett sammen og fyll ispinne-formene med blandingen.
- Sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.
Mango- og humleis
Ingredienser:
90 gr. sukker
1 lime
1 ss honning
1 dl vann
3,3 dl NEIPA
150 gr. moden søt mango
Slik lager du Mango- og humleis
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, øl, sukker lime og honning. Avkjøl.
- Skrell og kjør mango i en foodprosessor og bland alt inn i den avkjølte blandingen.
- Rør lett sammen og fyll ispinne-formene med blandingen.
- Sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.
Alle oppskriftene gir 6-8 is-pinner avhengig av størrelsen på is-formene.
Lykke til og velbekomme!