Publisert Legg igjen en kommentar

Ispinner til de voksne i sommer – fruktis med øl

Enkel fruktis på pinne med øl som ingrediens. Foto: Malene Økland.

De gode ispinnene lager du selv – av frukt, bær og med øl som ingrediens.

Fruktis på pinne er forfriskende, godt og avkjølende i sommervarmen. Vi gir deg her 3 oppskrifter, der øl er ingrediens.

I oppskriftene har vi brukt hveteøl, fruktøl/surøl og NEIPA. Ølet fungerer som smaksforsterker og gir isen masse god smak.

Ølet du bruker i isen er også godt som følge til is-pinnen, og den kan gjerne være alkoholfri.

Hveteøl-Is

Ingredienser:
90 gr. sukker
1 dl vann
2 sitroner
5 dl hveteøl
Ferske blåbær
Sitronmelisse

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
  • Del sitronen i to og press sitronen i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker. 
  • Rør lett sammen.
  • Legg sitronmelisse og blåbær i ispinne-formene og fyll formene med blandingen.
  • Sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.

Bringebæris med øl

Ingredienser:
90 gr. sukker
1 dl vann
3,75 dl framboise
125 gr. bringebær

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
  • Rens bringebærene og kjør de i en food processor eller blender. Sil bringebærene slik at du ikke får frø i isen.
  • Tilsett de silte bringebærene i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker.  
  • Rør lett sammen.
  • Hell i ispinne-former, sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.

Mango- og humleis

Ingredienser:

90 gr. sukker
1 lime
1 ss honning
1 dl vann
3,3 dl NEIPA
150 gr. moden søt mango

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
  • Skrell og skjær opp mangoen i biter. Kjør mango og honning i en food processor eller blender, sammen med saften fra presset lime. Blir blandingen for tykk kan du bruke litt vann.
  • Kjør mangoen gjennom en sil før du tilsetter den i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker.  
  • Rør lett sammen.
  • Hell i ispinne-former, sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.

Alle oppskriftene gir 6-8 is-pinner avhengig av størrelsen på is-formene.

Lykke til og god sommer!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.