De gode ispinnene lager du selv – av frukt, bær og med øl som ingrediens. Et gøyalt innslag til 17. mai festen!
Fruktis på pinne er forfriskende, godt og avkjølende i varmen. Vi gir deg her 3 oppskrifter, der øl er ingrediens.
I oppskriftene har vi brukt hveteøl, fruktøl/surøl og NEIPA. Kjøp gjerne ølet på Vinmonopolet. Ølet fungerer som smaksforsterker og gir isen masse god smak. Ølet du bruker i isen er også godt som følge til is-pinnen, og den kan gjerne være alkoholfri.
Hveteøl-Is
Ingredienser:
90 gr. sukker
1 dl vann
2 sitroner
5 dl hveteøl
Ferske blåbær
Sitronmelisse
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
- Del sitronen i to og press sitronen i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker.
- Rør lett sammen.
- Legg sitronmelisse og blåbær i ispinne-formene og fyll formene med blandingen.
- Sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.
Bringebæris med øl
Ingredienser:
90 gr. sukker
1 dl vann
3,75 dl framboise
125 gr. bringebær
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
- Rens bringebærene og kjør de i en food processor eller blender. Sil bringebærene slik at du ikke får frø i isen.
- Tilsett de silte bringebærene i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker.
- Rør lett sammen.
- Hell i ispinne-former, sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.
Mango- og humleis
Ingredienser:
90 gr. sukker
1 lime
1 ss honning
1 dl vann
3,3 dl NEIPA
150 gr. moden søt mango
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann, øl og sukker. Avkjøl.
- Skrell og skjær opp mangoen i biter. Kjør mango og honning i en food processor eller blender, sammen med saften fra presset lime. Blir blandingen for tykk kan du bruke litt vann.
- Kjør mangoen gjennom en sil før du tilsetter den i den avkjølte blandingen av vann, øl og sukker.
- Rør lett sammen.
- Hell i ispinne-former, sett på ispinner og legg i fryseren i minst 7 timer.
Alle oppskriftene gir 6-8 is-pinner avhengig av størrelsen på is-formene.
Lykke til og velbekomme!