Publisert Legg igjen en kommentar

Norsk sider til kakebordet 17. mai

Norsk sider til kakebordet 17. mai
Norsk sider til kakebordet 17. mai
Norsk sider egner seg godt til kakene vi spiser 17 mai Foto Trond A Lierhagen

17. mai skal kaker nytes og norsk sider er et utmerket følge til kakebordet. Vi gir deg seks tips til hva du bør velge til kakene.

17. mai og nasjonaldagen feirer vi alltid med kaker. Tradisjonelt er det bløtkake med rød gele eller friske bær som står på bordet denne dagen, men vi er også glade i marsipankake, pavlova, verdens beste og kransekake.

Sider er også et utmerket følge til eplekake. Hvorfor ikke prøve en eplekake i år? Hos Godt.no finner du gode oppskrifter på eplekake.

Kaketips til 17. mai: Bokkølkake – en bløtkake med vri

Klassisk sider og sidere med frukt og bær er godt til kakene

Eplegårder driver ofte også med bærproduksjon. Når bær tilsettes i sider, bidrar de med en frisk syrlighet og gir drikken en vakker farge. Moderne sider kan også inneholde andre typer frukt. Disse tilsetningene gjør ofte at sideren får en mer kompleks smak. Sidere med tilsetninger passer gjerne godt sammen med søte desserter og kaker.

Vi har nedenfor satt sammen fire gode tips, der alle siderne er perfekt følge til kakene vi spiser 17. mai!

Balholm Vestland Rosè-sider – Balholm

I denne sideren er det smak av vanilje, sirup og rabarbra. Sideren er godt balansert og passer fint til kakene!
Sideren finnes i salg hos Vinmonopolet.

Attåt Sider Eple Bringebær – Gardsbrenneriet

Attår Sider Eple Bringebær finner du i butikkene. Sideren er syredrevet og har naturlige og modne bringebær i smaken. Syren i sideren vil passe godt til alle kaker med krem. Sideren finnes i salg hos Meny.

Attåt Sider Eple – Gardsbrenneriet

Denne klassiske sideren har fin sødme med karamellisert smak av røde bær, fiken og eplekake. Den fine sødmen passer hele kakebordet godt. Sideren finnes i salg hos Vinmonopolet.

Skarbø Sider Gravenstein – Skrabø Gård

Her får du både bobler og sødme med smak av rosin, vanilje, fersken og blomster. Sprudlende, søt og god til kakebordet. Sideren finnes i salg hos Vinmonopolet.

Stor 17. mai guide! Oppskrifter – mat og drikketips

På kakebordet må det står norsk is-sider

Issider er den typen sider som har den mest konsentrerte eplesmaken. Denne varianten har ofte en tykk konsistens og en intens smak, med et høyt sukkerinnhold. Dette gjør at issider passer perfekt sammen med kaker og desserter. Her er to anbefalinger som alle har høy kvalitet og gir en ekstra dimensjon til kakene når sideren kombineres med dem.

Hardangerbonden Issider Aroma og Summerred – Hardangerbonden

Her får du en issider med høy kompleksitet og balanse. I smaken er det modent eple, dadler, rosin og krydder. Men andre ord et godt følge til kakebordet på 17. mai! Sideren finnes i salg på Vinmonopolet.

NeRø Issider – NeRø Frukt og Sider

I denne issideren finner du søt smak av appelsin, aprikos og epler. Balansen er god og smakene likeså. Et godt valg til kakebordet på nasjonaldagen! Sideren finnes i salg hos Vinmonopolet.

Hurra og god 17. mai!

Gi verten en smaksrik gave på 17. mai!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *