Temafest er alltid populært og tiden er inne for oktoberfest. Her er noen tips til festen og hva du kan kan fylle i glasset.
Den tradisjonelle oktoberfesten startet i Bayern i Tyskland 12. oktober 1810 og var opprinnelig en feiring av et kongelig bryllup. Det var tyskeren Norbert Kühn som først brakte Oktoberfesten til Norge i år 2000. Året etter ble det for første gang også arrangerte oktoberfest i Oslo. Øl i énliterskrus, pretzel, tyrolermusikk og lederhosen setter den gode stemningen. Oktoberfest er i dag også populært her hjemme og i år arrangeres det flere festivaler.
Oktoberfestene i Norge 2023 – Se hvor og når her!
Temafest – lag din egen oktoberfest
Oktoberfest som tema er alltid en sikker vinner. Sørg for langbord, litersglass, godt øl, pølser, pretzel eller annen oktoberfestmat og den riktige musikken. Pynt deg selv med tyrolerhatt eller annet passende og sørg for at lokalet har de riktige fargene. Trenger du tips og inspirasjon til bekledning finner du mye nyttig informasjon her.
Oktoberfest er god mat og god stemning. Hos Matprat finner du oppskriftene på klassikere og andre tyskinspirerte retter. Nå er det opp til deg å invitere til høstens morsomste fest.
Øl til oktoberfesten – utvalget på polet
Det de fleste forbinder Oktoberfest med tysk øl og for en autentisk feiring bør man kanskje servere det. Muligheten er mange: Weiss, kölsch, märzen, kellerbier, helles eller bockbier.
Hva bør du velge til din fest? Her er noe av utvalget på Vinmonopolet i år:
Ledrer Pils
Paulaner Oktoberfest Bier
Früh Kölsch
Kloster Scheyern Weisse Dunkel
Kinn Oktoberfest
Weihenstephaner Hefeweissbier
Weltenburger Kloster Helles Lager
Schlenkerla Rauchbier Märzen
Ayinger Kellerbier
Ayinger Celebrator Doppelbock
Velger du å gå for fete pølser eller Schweinshaxe, bør du skru opp smakene på ølet og velge øl med høy alkoholstyrke.
Vi sier Prost og ønsker god oktoberfest!