Publisert Legg igjen en kommentar

Øl, ost og bær – i rødt, hvitt og blått!

Oel, ost og baer til 17. mai 2024.
Oel, ost og baer til 17. mai 2024.
Ost og øl er en nydelig kombinasjon Foto Trond A Lierhagen

Prøv en unik og særdeles velsmakende kombinasjon med øl, bær og ost på nasjonaldagen 17. mai. Server enkelt på 1-2-3!

Alt du trenger er kjeks eller noe godt brød, chevreost, blå og/eller røde bær og en flaske surøl av typen flamsk rød. Denne typen surøl er veldig spesiell, og har en balsamico-aktig smak og aroma som gir en fin dose sødme iblant det syrlige. Chevre er en smaksrik og kremete ost som er med på å runde av litt på surølen, samtidig som ølen runder av noe av smaken i osten. I kombinasjon skapes en deilig harmoni og fantastisk balanse, og som er verdt å prøve selv for surøl-og-osteskeptikere.

Stor 17. mai guide! Oppskrifter – mat og drikketips

Servering og presentasjon kan gjøres helt enkelt med en god porsjon chevre på kjeksen eller skiven, pynt så med et par blåbær (gjerne med bringebær, jordbær eller rips), og server med et lite glass sprudlende rød flamsk. Om man ønsker å varme, og smelte osten litt i ovnen i forkant må man gjerne gjøre det – men det er ikke nødvendig.  

På Vinmonopolet finnes det flere varianter av typen flamsk rød:

Rodenbach Alexander er et veldig fint og litt snillere alternativ, da den inneholder kirsebærsaft som gir en litt søtere og mildere smak. Denne vil de fleste like, uansett øl-erfaring! En fordel som står til anledningen er at denne også finnes i flasker på 0.75l med skikkelig kork, så man får litt popp og prakt når man presenterer godbitene!

I øvrig er disse ølene også gode klassiske alternativer innen stilen, om man ønsker å prøve en mer konsentrert balsamicopreget smak uten tillagt frukt eller bær:

God 17. mai feiring!

Gi en smaksrik gave til verten 17. mai!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *