

Bli med på ølsmaking og lær om ølets mange ansikter. Vår ølsommelier besøker Lakselv og gir deg en smaksrik og gøyal opplevelse på Marthes Bistro!
Nå kan du oppleve vår originale ølsmaking, en bestselger siden 2009! Det er uhøytidelig, morsomt og lærerikt og passer for alle som elsker øl – og alle som tror de ikke liker det. Bli med på ølsmaking lørdag 7. juni 2025.
Ølsmaking i Lakselv – Øl er best når du bruker flere sanser. Her lærer du å smake og beskrive ølet med både øyne, nese og munn. Samtidig tar vi deg gjennom ølets historie, beskriver bryggeprosessen og krydrer det hele med artige fakta og nyttige serveringstips. Vi gir deg også alle de gode øltipsene til sommerens matretter! Kanskje lærer du også noen triks du kan imponere med senere. Og gjør du ikke det, har du iallfall hatt en artig opplevelse!
Kursholder denne kvelden er Jørn Tore Persen som lover en sosial, uhøytidelig og morsom kveld i Lakselv!
Ølakademiet har kjørt smakinger siden 2008 og er en nøytral og uavhengig aktør. Hos oss får du mangfold i smak og utvalg. På smakingen blir det ikke øl fra ett bryggeri eller en produsent, men fra flere slik at du får oppleve de store og varierte smaksforskjellene.
Velkommen til en smaksrik og gøy opplevelse!
Praktisk om ølsmakingen i Lakselv
Tid: Lørdag 7. juni 2025, kl. 19:00-20:30
Kurssted: Marthes Bistro, Torgveien 4, 9700 Lakselv
Pris: 695,-/person. Aldersgrense: 18 år
Om kursholderen
Jørn Tore Persen er utflytta finnmarking fra Lakselv. Han er fagutdannet kokk og har 19 års fartstid som kursholder. Han er lidenskapelig opptatt av norsk drikke som; øl, sider og akevitt i kombinasjon med mat.
Jørn Tore figurerer ofte som dommer i tester for landets største aviser og er Norges første Pommelier (sidersommelier) utdannet fra The Beer & Cider Academy i London.
Kursholderne hos Ølakademiet er sommelierer, bryggere, guider og øldommere for VG. De har alle stor entusiasme og interesse for ølfaget. Ønsket er å inspirere alle deltakere til å utvide sine horisonter i ølverdenen og deres forståelse for et eldgammelt og viktig håndverk. Ølakademiet er opptatt av å være en nøytral og faglig ressurs innenfor ølfaget, uavhengig av bransje og produsenter.

Om norsk øl
At øl var viktig under vikingtiden er ikke noe nytt, men akkurat hvor viktig det var er for noen ukjent. Øl hørte både fester og bloting til, og da landet skulle kristnes lot man like godt øl bli en del av de kristne høytidene.
Kunsten å brygge øl er over 10000 år gammel og er en lang og stolt tradisjon her til lands. Antall bryggerier i Norge har skutt i været de siste årene og det brygges øl rundt om på kjøkkenbenker og i borettslag.
I Norge lages det godt kvalitetsøl i alle stiler. Norsk øl egner seg godt til alle typer mat og som verdsettes høyt ikke bare her til lands, men også i det store utland.
Ølsmaking i Lakselv – Meld deg på her!
Påmelding til kurs/smakinger er bindende. Ved påmelding godtar du våre betingelser.
