Publisert Legg igjen en kommentar

Derfor feires Saint Patrick’s Day 17. mars

Hvorfor feirer vi St. Patricks day?
Hvorfor feirer vi St. Patricks day?
St Patricks dag er Irlands nasjonaldag som feires den 17 mars til minne av landets skytshelgen St Patrick

Saint Patrick’s Day er en tradisjon med røtter tilbake til 1600-tallet. Dagen er en feiring av dødsdagen til mannen som ansees å ha kristnet Irland; Patrick (385 – 486).

Saint Patrick’s Day er Irlands nasjonaldag som feires 17. mars til minne om landets skytshelgen. Dagen, som har vært en kristen helligdag siden 1903, feires med en tradisjonell parade, god mat og mye, typisk irsk øl. Den markeres stort i mange land også utenfor Irland, og da spesielt i Storbritannia, USA og Canada.

Patrick ble i følge sagn kidnappet som 16-åring og ført til Irland, hvor han ble holdt som slave i seks år. Det var her han fant Gud – som ba ham flykte til kysten hvor et skip ville bringe han hjem. Senere ble han prest, og returnerte jevnlig til Irland for å forkynne kristendom.

Lyst å lære ølsmaking? Bli med og lær av våre proffe sommelierer!

Hvorfor grønne klær på Saint Patrick’s Day?

Tradisjonen med å bære grønne klær antas å stamme fra den grønne kløveren som ofte brukes som symbol for Irland, og representerer det hellige trekløver Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd.

Man kan finne det litt merkelig at en kristen dag feires med så store mengder alkohol som man faktisk gjør, men i følge tradisjonene var 17. mars dagen da de kristne lempet på de strenge mat- og drikkereglene – og faktisk tillot å nyte alkohol. Om du i dag føler trangen til å ta en Guinness, er ikke det så rart – og du vil nok raskt finne deg i godt selskap.

Skål, og Happy Paddy’s Day!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *