Skreisesongen er årets høydepunkt for mange fiskeelskere. Hva er skrei egentlig og hvilket øl bør du velge til måltidet?
Mange gleder seg til et godt skreimåltid i vintermånedene og sesongen er hvert år fra januar til april. I Norge serverer vi tradisjonelt skrei med lever og rogn. Noen spiser også den med tunge og kjake.
Hva er skrei?
I følge Godfisk.no er skrei torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Forskjellen på torsk og skrei handler med andre ord om hvor de oppholder seg og hvor langt de beveger seg. I dag skjer det meste av skreifisket utenfor Lofoten og Vesterålen.
Skreiens lange reise gir ulik smak og karakter på fiskekjøttet. Skreien er fast og hvit i kjøttet, flaker seg lett og er litt søtlig og mineralrik i smaken.
Det er enkelt og lage skrei og hos Godt.no finner du mange ulike oppskrifter verdt å prøve ut.
Hvilket øl bør du velge til skrei?
Skrei er mild på smak, samtidig som det tilføres noe fett fra lever eller tunger om man velger dette som tilbehør. Pass på at du ikke velger øl som tar over fiskemåltidet. Skal du være på den sikre siden, velger du middels smaksrike og friske øl passer. Velg gjerne både blond, hveteøl eller witbier. Alle disse er trygge og veldig gode valg.
Om du er glad i noe mer smaksrike øl, kan du også med fordel prøve en god saison. Men også syrlige øl er et godt alternativ. Her anbefaler vi en berliner weisse eller gose.
Smakelig måltid!