Publisert Legg igjen en kommentar

Sommerøltest 2024 – Alkoholfritt øl

Alkoholfritt øl - Sommerøltest 2024
Alkoholfritt øl - Sommerøltest 2024
Alkoholfritt øl i sommerøltesten 2024 Foto Trond A Lierhagen

Alkoholfritt øl er et attraktivt alternativ for de som ønsker å nyte smaken av øl uten berusende effekt. Se hvordan ølet scoret i den store testen av sommerøl 2024.

Alkoholfritt øl er representert i årets sommerøltest. Alkoholfritt øl ble lansert i Norge for første gang i 1972, og de siste 15 årene har salget av dette ølet doblet seg. Økningen i etterspørsel etter alkoholfritt øl har ført til et større utvalg og høyere kvalitet på produktene.

Økende popularitet for alkoholfritt øl

Etterspørselen etter øl med lav eller ingen alkoholprosent øker stadig. Alkoholfritt øl er ikke lenger synonymt med en søt smak av vørter. Nå finnes det et bredt spekter av produkter og ølstiler tilgjengelig. I årets sommerøltest er stilene IPA, Radler og Golden Ale representert. Kanskje finner du en ny favoritt?

De beste alkoholfrie ølene i sommerøltesten 2024

Her er en oversikt over de beste produktene som utmerket seg i kategorien og juryens vurdering :

  1. Oslo Brewing Co.– OSLO ZERO EASY IPA 95/100
    • Grønne urter, brød, steinfrukt og sitrusskall i smaken. Et flott alkoholfritt alternativ til sommeren!
  2. Oslo Brewing Co. – OSLO ZERO MANGO RADLER: 85/100
    • Tropiske frukter, sitronskall, urter og steinfrukt i smaken. En fruktig øl med godt humlepreg.

Hvordan velge øl til mat? Sjekk Vinmonopolets drikkevelger!

Hva er alkoholfritt øl?

Helsefordeler ved valg av alkoholfritt øl

Når velge alkoholfritt øl?

Slik gikk det i fjor: Sommerøltest 2023 – Alkoholfritt og lettøl

Alkoholfritt øl – Sommerøltest 2024, resultater:

Produktene er presentert i rekkefølge etter poengsum og karakter.

OA bildeTerningkastNavnBryggeri%cl + Boks/FlaskeVeiledende PrisStilUtseende og aromaSmak og munnfølelsePasser tilPoengVurdering
6OSLO ZERO EASY IPAOslo Brewing Co.033cl Boks24Alkoholfri IPATåkete lys gul. Dufter av grønne urter, brød og sure bær.Grønne urter, brød, steinfrukt og sitrusskall i smaken. Fruktig og lett bittert midtparti. Rene og balanserte smaker. Medium lang ettersmak.En saftig burger95Et flott alkoholfritt alternativ til sommeren!
5OSLO ZERO MANGO RADLEROslo Brewing Co.033cl Boks24Alkoholfri RadlerUklar gul. Dufter av sitrus, tropefrukt og krydder.Tropiske frukter, sitronskall, urter og steinfrukt i smaken. Fine humlenoter i midtpartiet. Balansert og fruktig munnfølelse. Medium lang ettersmak.Grillmat85En fruktig øl med godt humlepreg.
4NarregullDrum Brew033cl Flaske35Alkoholfri Golden AleKlar gyllen. Dufter av vørter og brød.Mye vørter i smaken, med lette noter av brød og søt frukt i midtparitet. Enkel og kremet munnfølelse. Noe kort ettersmak.All-around79En alkoholfri øl med enkle og rene smaker.
3Aass UTEN RadlerAass Bryggeri0,533cl BoksxAlkoholfri RadlerKlar stråfarget. Dufter lett kunstig av eple og godteri.Godteri og syntetisk eple i smaken. Noe kunstig sødme i midtpartiet. Kort ettersmak.Ingen anbefaling73En øl med noe kunstig aroma og smak.
Sommersalg. Flott gaver, gavekort og opplevelser.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *