Publisert Legg igjen en kommentar

Taxfreekvoter – kjøp sterkøl på ølkvoten

Hvor mye alkohol kan du egentlig ta med deg inn i landet? Og visste du at sterkøl også går på ølkvota? Her er reglene for innførsel av alkohol og deg som elsker øl!

Publisert: 12.06.19

Foto: Jan Khür

Kategori: Nyheter

Det er ferietid, og nordmenns hunger for taxfreevarer er stor. Men med gråtende barn, alt for mange løse poser og et reisefølge som er dritt lei – er det fort gjort å bli stresset og tråkke feil. Det har vist seg gang på gang at å gjøre dette riktig, ikke er helt enkelt – for til stadighet blir folk tatt med for mye alkohol og en rusten unnskyldning i bagasjen.

Her er Ølakademiets brukerguide for full utnyttelse av taxfreekvoten.

Så mye alkohol kan du ta med inn i landet

Om du dropper tobakkeskvoten kan du ta med

  • 1 liter brennevin, 3 liter vin og 2 liter øl
  • eller 4,5 liter vin og 2 liter øl
  • eller 6,5 liter øl

Du kan altså bytte brennevinskvoten mot mere vin og vinkvoten mot mere øl – men hold tunga rett i munnen, det er ikke anledning til å gå andre veien!

Du kan heller ikke bytte alkoholkvote mot tobakkskvote.

I tillegg må du huske å sjekke alkoholstyrken, den er avgjørende for om det er brennevin, vin eller øl. Hvis du ser bort fra når øl faktisk er øl, og ikke svakvin eller rusbrus (!)…

For å si den på en mer forståelig måte:

Særregel for innførsel av øl

Også sterkøl går på ølkvoten, uansett alkoholvolum. Når det gjelder øl er det nemlig produksjonsmetoden som avgjør hvilken kvote det går på, ikke alkoholstyrken.

God ferie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *