Publisert Legg igjen en kommentar

Grillmarinade som gir et mørere resultat

Frukt hjelper til å bryte ned seige deler av kjøtt, og gir i tillegg en sommerlig smak. Slik lykkes du bedre med grillmaten – bruk en mariande med øl i!

Publisert: 28.05.19

Foto: Frode Henriksen

Type rett: Sauser/tilbehør

Vanskelighetsgrad: Enkel

Denne sommerlige marinaden passer svært godt til f.eks svin, kylling eller annet lyst kjøtt. Vi kaller det en «brutal» marinade – fordi den inneholder mye frukt, som hjelper til å bryte ned de seige delene av kjøttet og. Dette gir den også en frisk og sommerlig smak. Ølet i marinaden hjelper med å fremmheve krydderet, noe som gir en dypere fylde i smaken.

Oppskrift, Ølakademiets brutale marinade

Du trenger:

  • Revet skall av én appelsin
  • 0,5 dl lake fra hermetisk ananas
  • Saften fra 3 appelsiner
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 knust stjerneanis
  • 3 dl belgisk blonde
  • ½ finhakket chilli
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts koriander
  • 2 ss honning

Slik gjør du:

Bland alle igredienser i en bolle. Legg i kjøttet og klem marinaden godt inn, og la det hvile. Gjerne fra morgenen til det er grilltid.

Har du dårligere tid kan du tilsette litt mer salt i marinaden, noe som vil gi hurtigere inntregning i kjøttet. Ølet i marinaden gjør at det godt tåles å bruke mer salt enn oppskriften tilsier.

Husk å temperere kjøttet før grilling!

God grilltid!


Første gang publisert 26.06.14. Oppdatert til glede for nye lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *