Frukt hjelper til å bryte ned seige deler av kjøtt, og gir i tillegg en sommerlig smak. Slik lykkes du bedre med grillmaten – bruk en mariande med øl i!
Publisert: 28.05.19
Foto: Frode Henriksen
Type rett: Sauser/tilbehør
Vanskelighetsgrad: Enkel
Denne sommerlige marinaden passer svært godt til f.eks svin, kylling eller annet lyst kjøtt. Vi kaller det en «brutal» marinade – fordi den inneholder mye frukt, som hjelper til å bryte ned de seige delene av kjøttet og. Dette gir den også en frisk og sommerlig smak. Ølet i marinaden hjelper med å fremmheve krydderet, noe som gir en dypere fylde i smaken.
Oppskrift, Ølakademiets brutale marinade
Du trenger:
- Revet skall av én appelsin
- 0,5 dl lake fra hermetisk ananas
- Saften fra 3 appelsiner
- 2 ts Dijon sennep
- 1 knust stjerneanis
- 3 dl belgisk blonde
- ½ finhakket chilli
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2 ts koriander
- 2 ss honning
Slik gjør du:
Bland alle igredienser i en bolle. Legg i kjøttet og klem marinaden godt inn, og la det hvile. Gjerne fra morgenen til det er grilltid.
Har du dårligere tid kan du tilsette litt mer salt i marinaden, noe som vil gi hurtigere inntregning i kjøttet. Ølet i marinaden gjør at det godt tåles å bruke mer salt enn oppskriften tilsier.
Husk å temperere kjøttet før grilling!
God grilltid!
Første gang publisert 26.06.14. Oppdatert til glede for nye lesere.