Grillmarinade som gir et mørere resultat

Frukt hjelper til å bryte ned seige deler av kjøtt, og gir i tillegg en sommerlig smak. Slik lykkes du bedre med grillmaten – bruk en mariande med øl i!

Publisert: 28.05.19

Foto: Frode Henriksen

Type rett: Sauser/tilbehør

Vanskelighetsgrad: Enkel

Denne sommerlige marinaden passer svært godt til f.eks svin, kylling eller annet lyst kjøtt. Vi kaller det en “brutal” marinade – fordi den inneholder mye frukt, som hjelper til å bryte ned de seige delene av kjøttet og. Dette gir den også en frisk og sommerlig smak. Ølet i marinaden hjelper med å fremmheve krydderet, noe som gir en dypere fylde i smaken.

Oppskrift, Ølakademiets brutale marinade

Du trenger:

  • Revet skall av én appelsin
  • 0,5 dl lake fra hermetisk ananas
  • Saften fra 3 appelsiner
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 knust stjerneanis
  • 3 dl belgisk blonde
  • ½ finhakket chilli
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts koriander
  • 2 ss honning

Slik gjør du:

Bland alle igredienser i en bolle. Legg i kjøttet og klem marinaden godt inn, og la det hvile. Gjerne fra morgenen til det er grilltid.

Har du dårligere tid kan du tilsette litt mer salt i marinaden, noe som vil gi hurtigere inntregning i kjøttet. Ølet i marinaden gjør at det godt tåles å bruke mer salt enn oppskriften tilsier.

Husk å temperere kjøttet før grilling!

God grilltid!


Første gang publisert 26.06.14. Oppdatert til glede for nye lesere.

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *