Publisert 1 kommentar

Urquell tilbake til ny, men gammel drakt

Pilsner Urquell har funnet tilbake til opprinnelsen, og bytter ut de grønne flaskene, for igjen å bruke de originale brune flaskene – for øldrikkernes skyld.

Publisert: 17.09.15

Foto: Pilsner Urquell

Kategori: Nyheter

Pilsner Urquell er en gammel og populær kjenning, og som enkelte vet var det dem som var først ute med å brygge det vi omtaler som pilsner. Pilsner Urquell har nå funnet tilbake til sin opprinnelse, og bytter nå ut de grønne flaskene, for igjen å bruke de originale brune flaskene. Det blir et nygammelt flaskedesign, og dette gjøres for øldrikkernes skyld.

Etiketten som samtidig lanseres, har sitt utspring fra der det hele begynte. På etiketten er inngangspartiet til det lansering av lyst lagerøl tilbake i 1842. Urquells faste nytere skal imidlertid ta det helt med ro med endringene som skjer: Den unike, bittersøte smaken består selvfølgelig, ifølge Rickard Svensson, nordisk markedssjef i SABMiller.

Pilsner Urquell er den ekte originalpilsen, og navnet betyr nettopp «pils fra den opprinnelige kilden». Det er verdens første klare, gylne og undergjærede øl, signert bryggemester Josef Groll i år 1842. Pilsner Urquell er produsert i Pilsen [Plzeñ] av den reneste, tsjekkiske Saaz‐humlen.

Ellers er det unike med smaken på Urquell, nettopp vannet som brukes i ølbryggingen. Nemlig kullsyreholdig vann levert direkte fra Tsjekkia. Vannet fra Plzeñ inneholder få mineraler, som gjør at det egner seg ekstra godt til å brygge en myk, ren og gylden lagerøl. Hardere vann gir gjerne et mer bittert øl. Vannets kvalitet er alså avgjørende for ølets smak, og det er gjennom dette at Pilsner Urquells mykhet ble skapt.

For deg som trodde vann var vann, så kan du jo tenke over det neste gang du tar deg et glass. Vann altså. For deg som brygger hjemme, kan det hende du allerede har merket forskjellen på ølet, om du har brygget på hytta eller hjemme eksempelvis. For den interesserte kan vi her anbefale våre vidergående bryggekurs, hvor det blant annet er fordypning i vann som komponent i ølbrygging.

Vi skåler i et glass mykt vann for Urquell som tar røttene sine på alvor. Slikt har vi alltid sansen for, og gleder oss til å se nærmere på de gamle, gode brune flaskene!

1 kommentar på “Urquell tilbake til ny, men gammel drakt

  1. De6 er et veldig godt øl også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *