Publisert Legg igjen en kommentar

Blåbærkake med øl, sjokolade og valnøtter


Hvis du har blåbær liggende i fryseren er det ikke alltid like lett å finne på hva du skal bruke de på. Hva med en saftig blåbærkake med øl?

[one_fourth]

Publisert:
10.09.15

[/one_fourth][one_fourth]

Foto:
Frode Henriksen

[/one_fourth][one_fourth]

Type rett:
Dessert/bakverk

[/one_fourth][one_fourth_last]

Vanskelighetsgrad:
Enkel

[/one_fourth_last]

Ronjas oppskrift på vår nydelige blåbærkake med sjokolade, øl og valnøtter er en sikker vinner. Denne saftige kaken er et fristende bruksområde på dine frosne bær. Eller kjøp nye i butikken om du ikke har liggende!

Blåbærkake med øl

Dette trenger du:

  • 2,5 dl ferske blåbær
  • 1 dl Philadelphia
  • 100 g hvit eller mørk sjokolade
  • 100 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 4 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl hveteøl eller porter
  • 1 ts bakepulver
  • 1 neve valnøtter (kan gjerne karamelliseres på forhånd)

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele.
  2. Pisk sammen egg, sukker, Philadelphia, bakepulver og noe av melet.
  3. Når smøret har smeltet tilsett så grove biter av sjokoladen (den trenger ikke å smelte fullstendig). Bland dette sammen med røren du pisket sammen, og tilsett resten av melet. Spe ut med det valgte ølet underveis.
  4. Ha deigen i en rund form på 20 cm i diameter kledd i bakepapir.
  5. Rør inn blåbærene og valnøttene, og hell over deigen i formen. Kaken stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 40-45 minutter.
  6. Server gjerne med en lun bringebærsaus.

PS: Kaken blir saftigere når du har i litt øl. Alkoholholdig blir den ikke, da alkoholen fordamper bort under steking.

Lykke til og kos deg!

Nyt gjerne kaken med en god og sødmefylt porter!


Relatert innhold

[one_sixth]

Øl i mat

[/one_sixth][one_sixth]

Dessert

[/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth_last][/one_sixth_last]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *