Blåbærkake med øl, sjokolade og valnøtter


Hvis du har blåbær liggende i fryseren er det ikke alltid like lett å finne på hva du skal bruke de på. Hva med en saftig blåbærkake med øl?

Publisert:
10.09.15
Foto:
Frode Henriksen
Type rett:
Dessert/bakverk
Vanskelighetsgrad:
Enkel

Ronjas oppskrift på vår nydelige blåbærkake med sjokolade, øl og valnøtter er en sikker vinner. Denne saftige kaken er et fristende bruksområde på dine frosne bær. Eller kjøp nye i butikken om du ikke har liggende!

Blåbærkake med øl

Dette trenger du:

  • 2,5 dl ferske blåbær
  • 1 dl Philadelphia
  • 100 g hvit eller mørk sjokolade
  • 100 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 4 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl hveteøl eller porter
  • 1 ts bakepulver
  • 1 neve valnøtter (kan gjerne karamelliseres på forhånd)

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele.
  2. Pisk sammen egg, sukker, Philadelphia, bakepulver og noe av melet.
  3. Når smøret har smeltet tilsett så grove biter av sjokoladen (den trenger ikke å smelte fullstendig). Bland dette sammen med røren du pisket sammen, og tilsett resten av melet. Spe ut med det valgte ølet underveis.
  4. Ha deigen i en rund form på 20 cm i diameter kledd i bakepapir.
  5. Rør inn blåbærene og valnøttene, og hell over deigen i formen. Kaken stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 40-45 minutter.
  6. Server gjerne med en lun bringebærsaus.

PS: Kaken blir saftigere når du har i litt øl. Alkoholholdig blir den ikke, da alkoholen fordamper bort under steking.

Lykke til og kos deg!

Nyt gjerne kaken med en god og sødmefylt porter!


Relatert innhold

Hvor godt likte du innlegget?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: / 5. Antall stemmer:

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *