Hvis du har blåbær liggende i fryseren er det ikke alltid like lett å finne på hva du skal bruke de på. Hva med en saftig blåbærkake med øl?
[one_fourth]
10.09.15
[/one_fourth][one_fourth]
Frode Henriksen
[/one_fourth][one_fourth]
Dessert/bakverk
[/one_fourth][one_fourth_last]
Enkel
[/one_fourth_last]
Ronjas oppskrift på vår nydelige blåbærkake med sjokolade, øl og valnøtter er en sikker vinner. Denne saftige kaken er et fristende bruksområde på dine frosne bær. Eller kjøp nye i butikken om du ikke har liggende!
Blåbærkake med øl
Dette trenger du:
- 2,5 dl ferske blåbær
- 1 dl Philadelphia
- 100 g hvit eller mørk sjokolade
- 100 g smør
- 2,5 dl hvetemel
- 4 egg
- 1,5 dl sukker
- 1 dl hveteøl eller porter
- 1 ts bakepulver
- 1 neve valnøtter (kan gjerne karamelliseres på forhånd)
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en kjele.
- Pisk sammen egg, sukker, Philadelphia, bakepulver og noe av melet.
- Når smøret har smeltet tilsett så grove biter av sjokoladen (den trenger ikke å smelte fullstendig). Bland dette sammen med røren du pisket sammen, og tilsett resten av melet. Spe ut med det valgte ølet underveis.
- Ha deigen i en rund form på 20 cm i diameter kledd i bakepapir.
- Rør inn blåbærene og valnøttene, og hell over deigen i formen. Kaken stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 40-45 minutter.
- Server gjerne med en lun bringebærsaus.
PS: Kaken blir saftigere når du har i litt øl. Alkoholholdig blir den ikke, da alkoholen fordamper bort under steking.
Lykke til og kos deg!
Nyt gjerne kaken med en god og sødmefylt porter!
Relatert innhold
[one_sixth]
[/one_sixth][one_sixth]
[/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth_last][/one_sixth_last]