Prøv wienerpølser i øl på 17. mai! Gi wienerpølsene en ekstra smakfull og saftig dimensjon til nasjonaldagen i år!
Et enkelt og sikkert valg om du ønsker å imponere gjestene dine er å tilføre pølsene det lille ekstra. Øl fungerer som krydder og smaksforsterker.
Å trekke wienerpølser i øl er en veldig enkel måte å gi de milde pølsene en ekstra dimensjon av smak og saftighet som vil glede ganen til enhver. Alkoholen damper av når det kokes, så dette kan trygt serveres til både store og små som gleder seg til pølsene på nasjonaldagen!
Stor 17. mai guide! Oppskrifter – mat og drikketips
Wienerpølser trukket i øl er en enkel, men likevel smakfull rett som passer perfekt til 17. mai. Denne oppskriften lar deg utforske ulike smaker og krydder, samtidig som den gir deg muligheten til å tilpasse retten etter dine preferanser.
Oppskrift til 4 personer.
Ingredienser:
- 12 wienerpølser
- Øl av ditt valg (bokkøl eller bayer fungerer fint)
- Krydder etter smak (laurbærblad, hele pepperkorn, skivet løk og grovsalt)
- Ønsket tilbehør som eksempelvis ketchup og sennep til pølsene, og brød/lomper
Slik lager du wienerpølser i øl
Fremgangsmåte:
- Bland sammen 50/50 vann og bokkøl/bayer i en kasserolle.
- Krydre etter smak: Tilsett krydder etter eget ønske for å gi retten ekstra smak og dybde. Laurbærblad, pepperkorn og skivet løk er gode valg, men vær gjerne kreativ og tilpass krydderet etter din personlige smak.
- Varm opp blandingen til det begynner å koke. Skru så ned til lav varme før du tilsetter wienerpølsene, og la dem trekke i 5-10 minutter.
- Server: Server de dampende varme pølsene sammen med ditt favoritt tilbehør, som for eksempel potetsalat, sprøstekt løk eller rekesalat.
God 17. mai feiring!