Publisert Legg igjen en kommentar

Akevitt Negroni – En annerledes twist

Akevitt Negroni

Originalt skal Negroni lages med like mengder gin, vermut og campari. Vi har byttet ut gin med norsk akevitt. Om du er glad i akevitt og bitterhet, da bør du prøve denne.

I ferietiden er det lov å kose seg litt ekstra. Hvorfor ikke prøve denne varianten av drinken Negroni. Kanskje har du igjen noe norsk juleakevitt? Norsk juleakevitt passer å bruke i denne oppskriften.

Akevitt er ikke lengere bare forbeholdt julen. I dag er utvalget på Vinmonopolet rekordstort og teller 409 ulike norske akevitter. Akevitt kan brukes til alle typer mat, men også til cocktails, aperitiff eller som avec.

Viste du at norsk akevitt lages av potet?Les historien og få noen fakta her!

Her får du en oppskrift på en drink som er god og enkel å lage, der norsk akevitt er selvsagt ingrediens.

Selvgjort er velgjort!

Akevitt Negroni

Ingredienser:
2 cl Tradisjonell norsk akevitt eller juleakevitt
2 cl Martini Rosso
2 cl Campari
Isbiter
Appelsinskive

Fremgangsmåte:

  • Ha isbiter i et cocktailglass eller fashioned-glass.
  • Hell i alle ingrediensene og rør i 20 sek.
  • Bruk appelsinskive til pynt og for mer smak.
  • Om ønskelig kan drinken toppes med litt soda.

Akevitt er et av fagfeltene til Ølakademiet. Vårt team har bred erfaring og formidler kunnskap om fagområdet.

Har du lyst til å lære mer om akevitt? Bli med på øl og akevittsmaking!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *