Publisert Legg igjen en kommentar

Årets Ølhund 2022 er Bjørn-Frode Løvlund

Journalist Bjørn Frode Løvlund er Årets Ølhund 2022 Foto Ølakademiet

Torsdag kveld gikk kåringen Årets Ølhund av stabelen på Sentralen i Oslo – under den store Juleølpremieren i regi av Bryggeri- og drikkevareforeningen. Journalist Bjørn-Frode Løvlund ble Årets Ølhund 2022.

Bjørn-Frode Løvlund fikk heder for 25 år i ølets tjeneste – og for sitt gode arbeid med sin faste ølspalte.

Bryggeriforeningen skriver i en pressemelding at Årets Ølhund 2022 er en fremmed fugl i norske avisspalter, en representant for en type journalistikk som han dessverre er nesten alene om i dagens medieverden.

Mens avisene flommer over av vin-omtaler, er de faste ølspaltene fraværende. Men journalist Bjørn-Frode Løvlund holder stand med sin ukentlige ølspalte, først i Hamar Arbeiderblad fra 1997, så «Ølspalten» i Østlendingen fra 2012. Denne spalten trykkes i Østlendingens papirutgave hver fredag, og kan også leses i Hamar Dagblad og i Amedias e-avis Ekstra.

Løvlund har jobbet i Hamar Bryggeri, er medlem av The British Guild of Beer Writers, har besøkt flere bryggerier enn de fleste, og smakt seg gjennom et utall øl både i Norge og i en rekke andre ølland. Årets Ølhund 2022 er en ekte ølhund!

Prisen «Årets Ølhund» deles ut av Bryggeri- og drikkevareforeningen, og ble første gang delt ut i 1973. I fjor mottok Arne Bøhmer fra Furnes og Tyson Weaver fra Skogn den gjeve utmerkelsen. Da for å ha gitt norske håndverkbryggerier tilgang på norsk malt av beste kvalitet. En rekke kjente personer har også mottatt prisen bla. Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen, Rolf Wesenlund, Kristin Krohn Devold, Trine Skei Grande, Petter Nome og Staysman. Årets Ølhund 2022 er tegnet av Frode Øverli.

Vi gratulerer Bjørn-Frode og gleder oss til fortsettelsen av hans gode arbeid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *