Tips! Slik velger du riktig øl til and
Ølakademiet kan øl til mat. And er nydelig både helstekt eller grillet som enkle bryst. Mat med sødme trenger søtlig fruktighet eller et karamellisert maltpreg.
And bør kombineres med søtlig fruktighet i ølet, eller karamellisert malt, i tillegg til friskhet og bitterhet. Ølet kan også med fordel ha noe alkohol og kullsyre for å rense ganen for fett.
Saison og blonde er gode lyse valg. De mørke trappistølene og maltrike sødmefylte juleøl med godt krydderpreg passer også måltidet godt.
Hør vår podcast om øl og julemat
Hvilket juleøl bør du drikke til and i 2018?
- Færder Jul Spesial (4,7%)
- Kinn Solsnu (4,5%)
- Dahls Julebrygg (4,5%)
- Borg juleøl (6,5%)
- 7-Fjell Julesnop White Christmas Stout (9%)
- Aass Bryggerhuset Fiken og Daddel (8%)
- Bådin landegode (7,5%)
- De Tvende Munken VI (6,5%)
- Stabbefonna fra Geiranger Bryggeri (7,5%)
- Beretnsen The Holy Bock Vanilla (7,5%)
- Ølbæks Julebokk (6,7%)
- Færder Myrra (6,5%)
Velger du derimot å gå for noe annet enn våre forslag av juleøl, kan Vinmonopolet eller Gulating hjelpe til med gode anbefalinger!