Tips! Slik velger du riktig øl til and

Ølakademiet kan øl til mat. And er nydelig både helstekt eller grillet som enkle bryst. Mat med sødme trenger søtlig fruktighet eller et karamellisert maltpreg.

Publisert: 03.12.18

Foto: Malene Kolstø

Kategori: Øl til mat

And bør kombineres med søtlig fruktighet i ølet, eller karamellisert malt, i tillegg til friskhet og bitterhet. Ølet kan også med fordel ha noe alkohol og kullsyre for å rense ganen for fett.

Saison og blonde er gode lyse valg. De mørke trappistølene og maltrike sødmefylte juleøl med godt krydderpreg passer også måltidet godt.


Hør vår podcast om øl og julemat

Episode 1 – Juleølet 2018


Hvilket juleøl bør du drikke til and i 2018?

  • Færder Myrra (6,5%)
  • E.C Dahls Store Bjørn (9%)
  • Haandbryggeriet Fatlagret Nissemor (6,5%)
  • Munken VIII fra De Tvende (8,5%)
  • Ægir Fimafeng Julebrygg (9%)
  • Kinn Solsnu (7,5%)
  • Bådin & Spore Christmas in Berlin (5,5%)
  • God Jul Eikelagret (6,5%) fra Røros Bryggeri.

Velger du derimot å gå for noe annet enn våre forslag av juleøl, kan Vinmonopolet eller Gulating hjelpe til med gode anbefalinger!

Siste om øl til mat
Slik velger du beste øl til juletorsk 7 november 2019 - Juletorsken er mild på smak, med noe fett fra smørsausen. Middels smaksrike men friske øl passer derfor godt til. Vi foreslår blonde, hveteøl eller witbier
Øl til kalkun – god drikke til julematen 7 november 2019 - Å velge øl til kalkun er kanskje ikke det mest innlysende, men likevel veldig godt! La også tilbehøret styre ditt valg - så får du en velsmakende kombinasjon.
Slik velger du riktig øl til pinnekjøtt 29 oktober 2019 - Der noen sverger til urøkt pinnekjøtt, velger andre et røkt alternativ. Uansett hva du velger, må ølet du velger til være sterkt slik at munnen renses for fett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *