Tips! Slik velger du riktig øl til and

Ølakademiet kan øl til mat. And er nydelig både helstekt eller grillet som enkle bryst. Mat med sødme trenger søtlig fruktighet eller et karamellisert maltpreg.

Publisert: 03.12.18

Foto: Malene Kolstø

Kategori: Øl til mat

And bør kombineres med søtlig fruktighet i ølet, eller karamellisert malt, i tillegg til friskhet og bitterhet. Ølet kan også med fordel ha noe alkohol og kullsyre for å rense ganen for fett.

Saison og blonde er gode lyse valg. De mørke trappistølene og maltrike sødmefylte juleøl med godt krydderpreg passer også måltidet godt.


Hør vår podcast om øl og julemat

Episode 1 – Juleølet 2018


Hvilket juleøl bør du drikke til and i 2018?

  • Færder Myrra (6,5%)
  • E.C Dahls Store Bjørn (9%)
  • Haandbryggeriet Fatlagret Nissemor (6,5%)
  • Munken VIII fra De Tvende (8,5%)
  • Ægir Fimafeng Julebrygg (9%)
  • Kinn Solsnu (7,5%)
  • Bådin & Spore Christmas in Berlin (5,5%)
  • God Jul Eikelagret (6,5%) fra Røros Bryggeri.

Velger du derimot å gå for noe annet enn våre forslag av juleøl, kan Vinmonopolet eller Gulating hjelpe til med gode anbefalinger!

Siste om øl til mat
Slik velger du øl til ribbe – tips og råd 4 desember 2018 - Ølakademiet kan øl til mat! Drikke til julemat er intet unntak, og hvilket juleøl som passer godt til juleribbe med…
Tips! Slik velger du riktig øl til and 3 desember 2018 - Ølakademiet kan øl til mat. And er nydelig både helstekt eller grillet som enkle bryst. Mat med sødme trenger søtlig…
Øl og karamellpudding 28 november 2018 - Egg, fløte og brent sukker er smaken for de store anledningene, også jula der karamellpudding er synonymt med juletradisjonen for…

Hvor godt likte du innlegget?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: / 5. Antall stemmer:

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *