Laks

Cider-marinert laks

Laks
En friskus av en lakserett, smaksatt med syre fra sitrus og friskhet fra cider. De sterke syrene i sitrusen vil bearbeide fisken slik at den vil fremstå som varmebehandlet.

Publisert:
30.08.18
Foto:
Frode Henriksen
Type rett:
For-/småretter
Vanskelighetsgrad:
Enkel

Men, Ølakademiet er og blir Ølakademiet. Så vi bytter så klart ut deler av sitrusen med cider i vår versjon.

Cider-marinert laks

Ingredienser

  • 200 gr. laksefilet av god kvalitet.
  • 1 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 1 hvitløskfedd
  • 2,5 dl tørr cider (fra Vinmonopolet)
  • 1 lime
  • 1 ts havsalt
  • ½ grønn chili
  • koriander
  • 1 avocado
  • ½ mango

Fremgangsmåte

  1. Kutt fisken i kuber på ca 1 cm, finhakk hvitløk og chili. Bland alt sammen med cideren og saften av 1 lime. Dekk til og sett kaldt.
  2. Grill paprikaen på høy temperatur, til utsiden blir svart. Avkjøl paprikaen og fjern skinnet. Kutt paprikaen og vårløken i små biter. Finhakk koriander.
  3. Bland inn paprika, vårløk, koriander og salt med fiskeblandingen. La det stå kaldt i minst en time.
  4. Kutt moden avokado og mango i biter på størrelsen på fisken. Vend forsiktig sammen med fiskeblandingen. Kvern litt pepper over.
  5. Server i en bolle eller et stort glass. Server med et glass cider ved siden av!

Cider forslag

Åkre gård Edel Eplesider
Hardangercider, Kvasshovden 2016
Balholm Handtverkcider (Økologisk)

Øl forslag

Fjordfolk M/S Berliner
Amundsen Lush

Maten og drikken nytes aller best utendørs i solen med gode venner.


Relatert innhold

Del med dine venner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Har du gavekort som utløper før jul? Les mer ... Fjern