

Øyvinds bleike svekling er en lett og alkoholsvak ale med kompleks humleprofil. Et godt og litt mer komplekst alternativ til lettøl på sene sommerkvelder.
Ølet er en ferskvare, både med tanke på aromaen fra humle, så vel som faren for oksydering med to steg tørrhumling.
Oppskriftsdetaljer
Mengde | Koketid | IBU | SRM | Est. OG | Est. FG | ABV |
24 ltr | 60 min | 26.2 IBUs | 17.9 EBC | 1.027 | 1.005 | 2.8 % |
Faktiske | 1.027 | 1.008 | 2.5% |
Malt
Navn | Mengde | Andel % |
Pale Malt, Maris Otter | 2.5 kg | 84.75 |
Caramalt/Crystal malt – 80L | 300 g | 10.17 |
Caramunich Malt | 150 g | 5.08 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Bruk | Form | Alpha % |
Magnum | 20 g | 60 min | Koking | Pellet | 12 |
Citra | 30 g | 0 min | Aroma | Pellet | 12 |
Mosaic (HBC 369) | 30 g | 0 min | Aroma | Pellet | 12.3 |
Citra | 30 g | 10 dager | Tørrhumlet | Pellet | 12 |
Mosaic (HBC 369) | 30 g | 10 dager | Tørrhumlet | Pellet | 12.3 |
Citra | 30 g | 5 dager | Tørrhumlet | Pellet | 12 |
Mosaic (HBC 369) | 30 g | 5 dager | Tørrhumlet | Pellet | 12.3 |
Gjær
Navn | LAB | Utbytte | Temp. |
Safale American (US-05) | DCL / Fermentis | 77% | 15.0 – 23.89°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
Mash In | 66.56°C | 60 min |
Gjæring
Steg | Tid | Temp |
---|---|---|
Primær | 4 dager | 19.44°C |
Sekundær | 10 dager | 19.44°C |
Lagring | 30 dager | 18.33°C |
Mer for hjemmebryggeren
Gavetips – lær å lage hjemmebrygget øl 20 september 2024 - Julegavetips! Vi har gavekort til den som brygger eller ønsker å lære å lage hjemmebrygget øl! Lær ølbrygging av diplombryggere med ekspertise og utdannelse i faget.
Ordbok om øl – for ølbryggere og nerder 24 mai 2019 - Ølets ABC! Alfabetisk oversikt over ord og uttrykk om øl-faget. For hjemmebryggere og den som har lyst å lære mer om øl. Ypperlig oppslagsverk for øl-quizer.
Gode tips og råd om hjemmebrygging av pils 20 mai 2019 - Det er en myte at det er vanskeligere å brygge pils/lager enn en ale. Det som derimot er utfordringen, er å holde jevn, lav tempereatur under gjæringen.
Gode råd til deg som brygger din egen IPA 15 mai 2019 - IPA er en ølstil som passer hele året, men spesielt sensommeren er en fin tid å nyte en god IPA. Den internasjonale IPA-dagen er også første torsdag i august.
Påvirker vannkvaliteten ditt hjemmebrygg? 7 mai 2019 - Mens noen hjemmebryggere har et nærmest fanatisk forhold til vann, er andre mer avslappet til dette. Hva er riktig? Har vannet stor påvirkning på ølet?