Publisert Legg igjen en kommentar

Digitalt julebord med ølsmaking

Se julegaveguide og tips til gaver som kan deles!
Topp 6 opplevelser, gaven til han eller henne, eller til den som er glad i god mat og smak

Et alternativt julebord med digital ølsmaking. Foto: Malene Kolstø

Ikke avlys julebordet! Arranger digitalt julebord – med ølsmaking. Hold julebordet digitalt! Et annerledes julebord i et annerledes år. Sammen skaper vi trygghet.

Mange gleder seg til julebordet, men i år blir ikke alt tradisjon tro. Covid-19 har satt bremsen på vår frihet og bevegelsesmønster og mange har ikke sett sine gode kollegaer på lang tid. 

Julebord som bedriftsfest dukket opp for første gang i Aftenposten i 1961 og siden den gang har det vært en etablert tradisjon å samles til felleskap og hygge, i festlig lag. Her markeres slutten på et arbeidsår, der man oppsummerer året som har gått og ser fram mot det nye. 

Hvordan arrangere julebord i år? 

I en sårbar og utfordrende tid, er det kanskje akkurat julebordet vi trenger i år. Å møte de gode kollegaene, å styrke trivselen og fellesskapsfølelsen. Og ja, det er annerledes og blir annerledes, da må vi våge å tenke nytt og utenfor boksen også her. 

Om julebordkomiteen ikke allerede er på plass, må de samles nå. Start planleggingen og løft arrangementet ut i det digitale vindu. Både Google Meets, Zoom og Teams m.fl. har de tekniske løsningene for å kjøre julebordet digitalt. Det blir bare i et litt annet format enn det vi normalt er vant til. Bestill maten og god drikke med hjemlevering til hver ansatt, hør direktørens tale, opplev underholdningen og le gjennom ruta med dine kollegaer. De fleste videokonferanse verktøy har funksjoner hvor du kan kjøre konkurranser, polls og dele firmaet inn i små grupper, hvor de gode samtalene også i år kan finne sted. 

Norge har latt seg digitalisere på veldig kort tid, så hvorfor ikke kjøre et av årets høydepunkteter; julebord online.  

Og ikke nok med det, skattereglene er endret slik at folk også i år skal få sitt julebord.

Faglige smakinger og humor

Ølakademiet har stemningsskapende aktiviteter, som skapt til underholdning på julebordet. Alt i trygge rammer innenfor husets fire vegger, mens man hygger seg med gode kollegaer i det digitale vindu. På en digital smaking med Ølakademiet forenes sanser med kunnskap. Det formidles kultur, historie og fag på folkelig vis med glimt i øyet. Målet er å skape engasjement og være en døråpner for deg som er glad i gode mat- og drikkeopplevelser. 

Her kan du bruke sansene på en digital ølsmaking, eller høre om juleølets historie. Eller viste du at sider spenner fra de de fruktige, søte – eller tørre og musserende, til de skarpe og stille eller ville og syrlige? Om det er de fornøyelige dråper som gjelder, da skal man velge smakingen med akevitt. 

Se hele tilbudet her.

Alt er i år, er bedre enn ingen ting. Den som ikke våger, intet vinner!  

Lykke til med gjennomføringen av ditt digitale julebord!

Viste du at ordet jul kommer fra det oldnorske navnet ylir, med betydningen «av å stelle i stand til moro». Man feiret ikke jul før i tiden, man drakk jul! Forløperen til julebord dukket opp i tiden rundt forrige århundreskifte. I byenes øvre middelklasse var det mange som reiste bort i julen, og både hoteller og restauranter i byene tilbød da egne julemenyer for de tilreisende. Denne formen for julebord spredde seg så gradvis ut i landet. I eldre tradisjon var julebord navn på det bordet som sto dekket i alle fall julenatten, noen steder hele julen. Dette skulle bugne av mat og levende lys, og var også en gest til familiens døde som man trodde kom på besøk denne natten. Julebordet hadde også en magisk betydning ved at man sikret seg neste års tilgang på mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *