Publisert Legg igjen en kommentar

Gode ølsteder – Vannhull i Trondheim 

Gode ølsteder i Trondheim
Gode ølsteder i Trondheim
I Trondheim finnes mange gode vannhull Vi gir deg oversikten over utvalgte steder Foto Malene Kolstø

Trondheim huser bryggerier, ølbarer og ølfestivaler. Her finnes mange muligheter for å ta seg en god Craft Beer. Vi gir deg noen gode tips til unike ølsteder i byen.

Trondheim er en gå-vennlig by og flere av stedene med best ølutvalg, ligger kun en kort spasertur fra Trondheim Torg. Men det finnes også gode vannhull utenfor sentrum. Å besøke Trondheim er en fornøyelig opplevelse, der du garantert finner et koselig sted hvor du kan ta deg et glass. Mange av stedene har også et godt mattilbud til hyggelige priser.

Vi har satt sammen en liste over 10 ulike ølsteder i Trondheim, som man bør besøke enten man bor i byen, eller gjester den for noen dager. Vi sier god fornøyelse og ønsker en hyggelig spasertur!

Se også: 12 gode ølsteder i Oslo – Tigerstadens vannhull

EC Dahls – Største bryggeri i Trondheim med omvisninger

ECDahls Trondheim Foto Ølakademiet

Trondheim er hjemstedet for flere bryggerier og da er det naturlig å starte med det største, nemlig EC. Dahls Bryggeri på Lademoen. Som en del av det gamle bryggeriet har deres pub og kjøkken plass til mange besøkende i moderne lokaler. I tillegg har de egne rom med plass opp til 160 gjester, hvor det holdes kurs og konserter. Bryggeriet holder egne ølsmakinger med omvising i bryggeriet.   

På huset finner du alt fra enkle retter til fire-retters menyer. Drikkeutvalget er stort og menyen har flere sider. Bak 18 tappekraner med mye egenprodusert øl, er det bartendere med stor kunnskap. De hjelper deg med å finne alt du måtte ønske deg. Utvalget er i skrivende stund på hele 178 øl på flaske. Noe som også omfatter imponerende 48 flasker med surøl.  

Ta turen innom for en tourguide, middag eller byens beste ølutvalg i god atmosfære.   


Den Gode Nabo – Ølsmakinger på puben ved Nidelven

Den Gode Nabo Foto Ølakademiet

På den gamle bybroen finner du en av Trondheims beste puber for håndverksøl. Lokalet er sjarmerende med lavt tak og skeive tømmervegger, noe som gir en autentisk følelse fra 1700-tallet. Når været tillater det, er pubens egen flytebrygge åpen og gir deg mulighet for uteservering ved Nidelven. 

Den Gode Nabo har hele 27 øl på tapp og et bredt og spennende utvalg av totalt 111 øl på flaske og boks. Oppdatert meny finnes på Untappd, og tilfredsstiller selv den kresne ølkjenner. Den autentiske stilen og det gode utvalget gjør at Den Gode Nabo er en favoritt blant ølkjennere. Stedet brukes også som kurssted for smakingene til Ølakademiet. 


Habitat – Håndverksøl og pizza

Habitat Trondheim Foto Ølakademiet

I Olav Tryggvasons gate ligger Habitat, en pub startet av blant annet bryggeriet Monkey Brew. Pubens ølutvalg er basert på rundt 20 forskjellige øl på tapp, med et stort preg av fruktige og lyse øl. Men det finnes også mye spennende og mørkt. Ølene serveres i to og fire desiliter og er ypperlig for å smake seg gjennom det spennende utvalget.  

På menyen finner du også et utvalg av pizza og fingermat. Vi anbefaler spesielt deres craft pizza med surdeigsbunn, som går perfekt sammen med en av håndverksølene på tapp. Habitats lokaler bærer preg av moderne oppussing og har en laidback stil, som gir deg en god atmosfære for en øl, to eller tre.  

Ta turen innom for en gøyal quiz eller for å nyte godt håndverksøl i solveggen. 


Trondhjem Mikrobryggeri – Bryggeriet med eget destilleri

Trondhjem Mikrobryggeri Foto Ølakademiet

Ved Trondheim torg finner du byens andre mikrobryggeripub. Her er det rustikk stil og trivelig atmosfære. Puben har båser som gir utsikt til pubens eget bryggeri. Med en kontinuerlig utskifting av ølmenyen, kan du glede deg over å smake på mellom 8 og 10 forskjellige øl på tapp. Her finner du alt fra den klassiske Trondheimspilsen, til en røkt surøl med Kveik – som alle er brygget lokalt på stedet. 

Mikrobryggeriet har også eget destilleri, hvor de produserer whiskey, akevitt og gin som kun er tilgjengelig for kjøp i puben. Du kan også nyte forskjellige matretter som burger og pizza mens du nyter ølet, enten inne eller i vinterhagen.  

Besøk Mikrobryggeriet for å smake på en rekke spennende og velsmakende håndverksøl, og prøv gjerne deres smaksplanke for å få mest mulig ut av opplevelsen. 


ØX – Bryggeripuben på torget

ØX Trondheim Foto Ølakademiet

Midt på Trondheim torg i en oppusset kjeller-hvelv finner du bar og bryggeripuben ØX. Her kan du nyte en av bryggeriets mange unike og gode øl. Samtidig kan du fråtse i en av deres mange matretter på menyen, levert av den italienske restauranten Frati som holder til i overetasjen. I baren finner du et godt utvalg av øl med hele 35 tappekraner, der det aller meste er produsert av ØX selv.  

I tillegg til å produsere eget øl har ØX også nylig åpnet destilleri og egenprodusert brennevin som er å få kjøpt i baren. Det holdes øl -og brennevinsmakinger, samt ulike arrangementer i lokalet. For den ekstra interesserte er det mulig med en omvisning på bryggeriet, i samband med smakinga.  

Stedet anbefales for sin rustikke stil, men også for sitt gode utvalg av øl. Her er det god kompetanse!


Work Work – Trondheims gaming-bar

Work Work Trondheim Foto Ølakademiet
  • Munkegata 58, 7011 Trondheim.
  • Tel: +47 93 04 88 92
  • Besøk nettside
  • Se drikkemeny

Work Work er en gaming bar sentralt plassert i Trondheim sentrum. Barlokalet har en urban stil med en blanding av gammelt og moderne design. De tre etasjene har noe for enhver entusiast, med et bredt utvalg av aktiviteter, inkludert arkadespill, shuffleboard og hjemmekoselige sofagrupper som tilbyr et utvalg av brettspill. 

Dersom aktivitetene ikke er noe for deg, kan du kanskje fristes av tappelinjen med 15 forskjellige typer øl. Stedet har også et bredt utvalg av øl på boks eller flaske som jevnlig skiftes ut.

Barlokalet er spesielt populært blant studenter og unge voksne og har et ungt og urbant publikum. Det er et flott sted for en lønningspils eller en hyggelig opplevelse med vennegjengen. Ta turen innom for å oppleve en avslappet atmosfære og bli underholdt av de forskjellige aktivitetene som tilbys på Work Work. 


Daglighallen – Studentenes eget mikrobryggeri

Daglighallen Trondheim Foto fotosamfundetno

En kort spasertur fra Trondheim sentrum ligger Studentersamfundet. Huset som i seg selv er en egen bar til bar. Her finner du alt fra nattklubb til restaurant, men det mest spennende er Daglighallen – Samfundets eget mikrobryggeri.  

Daglighallen har en imponerende liste av 21 øl på tapp og et utvalg av rundt 60 øl på flaske, med noe for enhver smak og anledning. Av egenprodusert øl er menyen variert. Mikrobryggeriet produserer alt fra Barleywine til Berliner Weisse og har jevnt over mye spennende øl. I tillegg kan mat fra husets restaurant, Lyche serveres i Daglighallen.  


Antikvariatet – Uteservering og konserter

Antikvariatet Trondheim Foto Ølakademiet

Ikke langt unna sentrum på Bakklandet er det preg av gammel bebyggelse i idyllisk stil. Her finner du Antikvariatet, en trivelig liten cafe og bokbar. Her møtes du av møbler og interiør i rustikk stil og i tråd med bygget selv. Her er det god plass til å nyte en bok, eller jobbe på pc`en.  

Kommer du dermed for ølutvalget, må du ta turen innover korridoren til Antikvariatets andre bar. Baren består av 11 tappekraner med et spredt utvalg av øl, det meste fra norske bryggerier. Bak disken er det et stort utvalg av øl på flaske. Spesielt er utvalget stort innenfor surøl, i tillegg til mye norskprodusert.  

På Antikvariatet holdes det små konserter og andre arrangementer. På sommeren er det uteservering i rolige omgivelser. Antikvariatet er absolutt verdt turen, enten du er på pub- til pubtur eller turer rundt om på det flotte Bakklandet.  


Austmann – Taproom og smaksplanker

Austmann Trondheim Foto Ølakademiet

Austmann bryggeri er et av Trondheims største bryggerier og ligger på Sluppen, en kort busstur fra sentrum. Bryggeriet har eget taproom med 13 øl på tapp og et bredt utvalg av øl på flaske. Det aller meste av utvalget er egenprodusert og preget av spennende smakskombinasjoner, som garantert vil glede enhver ølentusiast. 

Lokalet er gjennomført og passer perfekt for en koselig kveld med venner eller en avslappende øl alene. Bryggeriet er å se bare meter unna baren, så du kan nyte de gode ølene på stedet hvor de blir produsert. I tillegg til øl, tilbyr de også en håndfull pizzaer og snacks på menyen. 

For de som ønsker å lære mer om bryggeriet og ølbrygging, tilbyr Austmann egne ølsmakinger og omvisninger. De arrangerer også jevnlig quiz i deres taproom. Austmann bryggeri er absolutt et sted å anbefale for enhver som er glad i håndverksøl. Prøv deres smaksplanker på opptil fem øl på tapp, for å utforske nye og spennende smaker. 


Hammerhead Brewing Company – Taproom og konserter

Hammerhead Brewing Company Trondheim Foto Ølakademiet

Litt utenfor Trondheim sentrum finner du et av byens mange bryggeri. I det retro og stilige lokalet finner du Hammerheads eget tap room, Brew Lab. Fra sofaen i andre etasje har du direkte syn på Hammerheads bryggeri. Her ser du også ned på scenen, der det jevnlig holdes konserter og show. Baren byr på en rekke egenprodusert øl og noe småsnacks. I første etasje finner du lokalets andre bar, med plass til konserter og større arrangementer.  

Hammerhead er en skjult perle innenfor håndverksøl. Ta turen innom for en av bryggeriets egne øl i det rolige miljøet, eller bli med på en av deres quiz eller andre gøyale aktiviteter.

 Skal du besøke et av stedene i sommer? Sjekk åpningstidene på facebook!


Sommersalg 2023
Bli en ølhund med salget hos Ølakademiet!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *