Publisert 12 kommentarer

12 gode ølsteder i Oslo – Tigerstadens vannhull

Hvor bør du drikke godt øl i Oslo Muligheten er mange i Tigerstaden Ølakademiet

Oslo har mer enn 1200 skjenkesteder, så enten du bor her eller bare er på besøk, bør det finnes et sted for nettopp deg. Vi gir deg her noen av de beste stedene for godt øl.

 • 21.07.2020
 • Ølakademiet
 • Malene Økland

23.07.20: Tittelen er endret på artikkelen etter tilbakemeldinger.

I Oslo er du sjeldent langt unna en god ølbar eller en pub. De beste pubene og ølbaren finner du konsentrert i sentrum rundt Torggata, Youngstorget, Grønland og Grünerløkka. Et «mekka» for den som er glad i øl og vil oppleve hovedstadens ølscene. Men det finnes også gode vannhull utenfor sentrum.

Byen har i flere år hatt et godt utvalg av steder for den som er glad i et godt glass. Alt fra enkle ølbarer, til tradisjonsrike puber, men også kjent bryggerier som har etablert seg med egne barer.

Vi har satt sammen en liste over 12 ølsteder i Oslo, som man bør besøke enten man bor i eller gjester Tigerstaden. Stedene er presentert i alfabetisk rekkefølge.


Brygg

Storgata 7, 0155 OSLO

God stemning på Brygg i Oslo Jan Khür

Brygg er et av Skandinavias største ølsteder med sine 1400 kvm. Oslos øldorado, ølhall, øl-paradis og Oslos nye storstue for ølentusiaster. Ja, stedet kan ha mange navn og funksjoner. Her trenger man ikke bare drikke øl. På Brygg kan man også nyte kaffe, spille bordtennis og kose seg med street food fra en av pop-up konseptene.

På tappelinjen finnes mye godt fra inn- og utland, hele 35 ulike øl når vi besøkte stedet. Ofte kjører de smakinger og “tap takeovers” med ulike bryggerier. Herav kan nevnes: Burning Sky, Nothern Munk, Finback, 3 Fonteinen og Nøgne Ø. På listen står over 350 forskjellige øl, fra fat og flaske. Brygg er også kjent for sitt gode utvalg av sjeldne lambiek fra 3 Fonteinen som alene er verdt turen.


Brew Dog

Markveien 57, 0554 Oslo

Brewdog Oslo, også kjent som BD57, er det skotske bryggeriet Brewdogs norske utpost på Grunerløkka. Baren har hatt sin eksistens i 5 år, med fokus på å spre ølkunnskap til folket. De har egne smakinger og miniølfestival. Her er det også ukentlig quizkveld, Meatless Monday og Wings Wednesday.

På Brew Dog finner du 20 ulike øl på tapp, delt 50/50 mellom Brewdogs egne øl og gjesteøl fra hele verden, pluss ca 100 øl på flaske.

På Brew Dog serveres det klassisk pubmat som burgere og spicy kyllingvinger, i tillegg til et godt utvalg vegetariske og veganske retter. Vi prøvde burger og sprøstekte fries av søtpotet med trøffel-majones, som helt klart anbefales. Nydelig godt med en duggfrisk NEIPA!


Crow Bar

Torggata 32, 0183 Oslo

20 tappelinjer med godt øl på Crow Bar i Oslo Crow Bar

Crow Bar er en hyggelig bryggeripub i Torggata i Oslo med rustikk og røff stemning. Her serveres det ferskt håndverksøl rett fra eget bryggeri. Ølutvalget varier fra uke til uke, med fokus på fersk, norskt og lokalt øl. På stedets 20 tappelinjer finner du alltid husets egne faste house ales og lager.

Fra kjøkkenet i andre etasje dufter det mat. Her anbefaler vi at du prøver hjemmelagd holy (pork) kebab, vi kan ikke si annet enn kjempe godt! Den ølmarinerte pattegrisen skal også være svært populært, men da for større grupper.


Grünerløkka Brygghus

Thorvald Meyers gate 30B, 0555 Oslo

Hyggelig utenfor Grünerløkka Brygghus Kjetil Johnsen

På Grünerløkka Brygghus har de siden oppstarten servert mange ølglade. Her står øl fra eget bryggeri i fokus og stedet har 21 tappelinjer, i tillegg til et lite flaskeutvalg. Lokalet er hyggelig og servicen god. En anbefaling eller to, er ikke langt unna.

Puben er matmessig mest kjent for sin fish & chips, som også er vår favoritt sammen med Løkka Blond Ale. Fra september lanseres ny matmeny med fokus på BBQ. I sommer gjelder egen snacksmeny.

Grunerløkka Brygghus har også omvisninger i eget bryggeri (som kun ligger et steinkast fra puben). Her kjøres også den årlige ølfestivalen Grünerløkka Mikrobryggfestival i bryggeriets bakgård, som i år går av stabelen 21- 22. august 2020. Har du ikke gjestet festivalen tidligere, bør du gjøre det i år!

Bryggeriet samarbeider med Ølakademiet og tilbyr Grünerløkka Craft Beer Tour. En ølsafari med egen ølguide.


Henry & Sallys (Mikkeller Oslo)

Bernt Ankers Gate 25, 0183 OSLO

Henry Sallys lokaler i Oslo Mikkeller

Henry & Sallys ligger et steinkast fra det livlige området Torggata, også kjent som Mikkeller Oslo. Her tilbyr de selvsagt godt øl fra eget bryggeri, men også noe av det aller beste håndverksølet som finnes i verden.

Bryggerier som Burnt Mill, Pomona Island Brewing, The Kernel, 3 Floyds, Hill Farmstead and The Veil har alle hatt Tap Take Over på Henry & Sallys – og flere krankupp kommer, deriblant med nederlandske De Moersleutel og amerikanske Bottle Logic denne høsten.

Som gjest blir du alltid godt ivaretatt av gjengen som jobber på Henry & Sallys. De er alle ølelskere, der gode råd og anbefalinger ikke er langt unna. Stedet er hyggelig, atomsfæren er god og målet deres er å bli det beste ølstedet i byen. Et ølsted hvor vi ble sett og trivdes veldig godt!


Hopyard

Mathallen Oslo, Vulkan 5, 0178 Oslo

God stemning på Hopyard Malene Økland

Fokuset til Hopyard er å ha «alt øl som er godt». Flaskelisten til Hopyard er stor og gøyal å lese. Her finner du ca 200 ulike øl. Stedet er spesielt bra på utvalget surøl og mørke øl. Også mye norskt øl på kartet og øl i nesten alle stiler. God rotasjon på tappelinjen med 10 selvstendige linjer. Et fast øl på stedet er den tsjekkiske «urpilsen» Pilsner Urquell, som alene er grunn nok til å besøke stedet, om du vil ha en god pils.

Hopyard ligger inne på Mathallen på Vulkan og er godt plassert i mellom godsakene i matverden. Vi prøvde baskisk tapas/pintxos med chorizo fra Baramon, med Hopyards egen pale ale brygget hos Mosstorps Bryggeri. Det smakte og kan virkelig anbefales! Hopyard er et gøyalt stopp når du er på sightseeing eller shopping på Mathallen.

Stedet er drevet av øl og matentusiaster, som brenner for sitt fag. De er alle «Hoptimister» personer som tror at alt blir bedre med godt håndverksøl. En liten uteservering finnes også, om du vil nyte sola. Hopyard fyller 5 år i august og jubileet feires over en uke. Dit bør du legge turen.

Hopyard samarbeider også med Ølakdemiet og tilbyr øl og akevittsmakinger. En smaking med fornøyelige myter og historier.


Håndslag

Youngs Gate 19, 0118 Oslo

Området rundt Youngstorget er en flott mingleplassen for folk som er glad i godt øl. Her finner du Håndslag. Baren er todelt, der man i den fremre delen finner de mer vanlige ølene. På baksiden får håndverksbryggeriene mer spillerom. Hver måned er det mange godsaker her fra et bestemt håndverksbryggeri.

Hyggelig atmosfære og kort ved til gode spisesteder, gjør Håndslag til et attraktivt sted å begynne kvelden. Stedet har også en flott bakgård.


Mad Goat Tap Room

Mandalls gate 10, 0190 Oslo

Mad Goats er Grønlands skjulte perle. En særdeles trivelig plass, med godt øl til en hyggelig penge. Stedet har 20 øl på tapp og en liten flaskemeny.

Etter noen øl, melder ofte sulten seg. Prøv deres gode burgere. På Mad Goat er atmosfæren og servicen alltid på topp. For de som er glad i sport og spill, så ruller det ofte en kamp over skjermene.


Mysterud Bar

Arendalsgata 18, 0463 Oslo

Godt øl og flott service på Mysterud Bar Monica Friedrich Johannessen

O.Mysterud var en gammel isenkrambutikk som var i drift fra 1946 til 2015. Lokale ildsjeler tok over lokalet på Sagene i 2016 og gjorde det om til nye Mysterud, en flott nabolagspub som mange har glede av i dag. Her er det høyt under taket og puben har god musikk og fin atmosfære.

På Mystrud finner du du skandinavisk øl og lokale småskala produsenter. Flaskelisten er god, med mye interessant øl. Betjeningen vil garantert hjelpe deg å finne den riktige ølen. Det serveres også enkel fingermat, de ristede mandlene anbefales!


Nedre Foss Gård – Bryggeribaren

Nordre gate 2, 0551 Oslo

Bryggeribaren på Nedre Foss Gård Malene Økland

Bryggeribaren på Nedre Foss Gård er et fantastisk sted å komme til, et loft fullt av godsaker for den som er glad i malt, humle, gjær og vann. Her er stilen gjennomført og med husets eget brygg i glasset, blir stemningen god. I Bryggeribaren finner du 35 øl på tapp fra inn- og utland og en liten flaskemeny, med hovedvekt på mye godt surøl.

Bryggeribaren jobber med Ølakademiet og tilbyr i samarbeid faste guidede øl- og matkurs. Her lærer man hvordan man skal bruke øl i og til mat. Et godt konsept for deg som er glad i god mat og drikke!


RØØR

Rosenkrantz’ gate 4, 0159 Oslo

Stor tappelinje på Røør Ulf Källén

RØØR har Oslos største tappelinje, det er så mange tappelinjer at det kan gå litt i «rør.» Ved vårt besøk telte vi over 70 øl på tapp og vi snakker god kvalitet på det aller meste. Her finner man bryggerier fra hele verden og innenfor alle stiler, der ølutvalget også skiftes regelmessig. På RØØR er bartenderne svært behjelpelige med å finne den perfekte øl for din gane.

Lokalet er stort, det er høyt under taket og man får en noe rustikk industrifølelse. På Røør er det ikke bare øl i fokus. De har nemlig også hele 14 håndlagde shufflebords som passer godt for vennegjengen eller jobben. Et sosial og hyggelig ølsted midt i Oslo sentrum, der vi trivdes godt.


Schouskjelleren

Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Schouskjelleren holder til i de gamle lokalene til Schous Bryggeri (fra 1821) nederst på Grünerløkka. Her ble det gamle produksjonslokalet omgjort til festlokaler, som i dag er en svært hyggelig pub.

I kjelleren lages det flere selvbryggede øl. Alt fra folkelig pils, til saison og surøl med frukt, men også humlesterke og mørkere øl. På gjestefatene går det i mer tunge imperial stouts, til freshe NEIPAs, men også gårdsøl med kveik. Flaskelisten har fokus på surøl og stout, men også belgiske trappistøl.

Et sted å være på en torsdag, er nettopp i kjelleren på Schous. Da er det «Thirsty Thursday» – Et arrangement, der man kan smake på øl fra et bestemt bryggeri, eller et spesifikt tema.


Skal du besøke et av stedene i sommer? Vi anbefaler deg å sjekke åpningstidene på facebook.


Ølsmaking med bryggerier

Bli med på ølsmaking med bryggerier som strekker seg langt i sitt fag, gjennom eksperimentering – og kunsten å lage godt øl. Høsten 2020 gjester Haandbryggeriet, Kinn Bryggeri, Lervig og Amundsen Bryggeri vår ølkjeller. Meld deg på i dag!


Flere reisetips

12 gode ølsteder i Oslo – Tigerstadens vannhull - Oslo har mer enn 1200 skjenkesteder, så enten du bor her eller bare er på besøk, bør det finnes et sted for nettopp deg. Vi gir deg her noen av de beste stedene for godt øl.
Fem steder for god whisky i Edinburgh - Dersom du skal til Edinburgh er det nesten obligatorisk å besøke byens whiskyplasser. Det er mange å velge blant, og vi har valgt ut 5 av våre favoritter.
Brussel og Brügge for den ølglade! - Belgia er mest kjent for sin gode ølkultur, der munker har brygget øl i mange hundre år. I dag finner man over 8000 ulike øl i Belgia.
Dejlige ølsteder i København - Det er deilig å være norsk i Danmark, ikke minst om du er glad i øl, for her florerer det med forskjellige varianter av vannhull.
10 steder å drikke øl i Berlin - Tysklands hovedstad har hatt rykte på seg å være en dårlig ølby, men stemmer dette? Vi har selvsagt undersøkt nærmere og har funnet ut at ting er i endring. Her er 10 steder for å drikke godt øl i Berlin. Foto: Nailya Bikmurzina Muted Horn Muted Horn ligger en liten bit fra de mest sentrale delene […]

12 kommentarer på “12 gode ølsteder i Oslo – Tigerstadens vannhull

 1. Dr Jekyll’s har också massa god öl både på tap och flaskor

  1. Hei Natalie, Mange gode ølsteder i Oslo. Takk for at du lar Dr. Jekyll’s skinne.

 2. Det er jo hinsides latterlig at Sara ikke er med. Crowbar og Håndslag er jo søppelsteder sammenlignet med Saras. Her lukter det betalt plassering eller sommervikar hos Øl-akademiet.

  1. Hei Ole Henrik, dine meninger er notert. Det har nok gått litt fort hos oss i sommerferien, med noe mangel på korrekturlesning. Hensikten med artikkelen har vært å kaste lys over utvalgte ølsteder i Oslo. Tittelen kom kanskje noe feil ut og det beklager vi. Ølakademiet opererer ikke med betalt plassering. God Sommer! ☀️

 3. Hvorfor er ikke Cafe Sara med på denne listen? Flere som finner dette veldig rart….

  1. David, Tusen takk for ditt innspill. Cafe Sara er også et godt ølsted i byen vår. Oslo er mangfoldig og heldigvis er det er mange flotte ølsteder å velge i. Vi får ikke plass til alle i en slik sak, derfor er det kjempe fint med kommentarer slik at flere gode ølsteder får «skinne». Det kommer garantert flere slike artikler igjen. God Sommer! ☀️

   1. Ja, men hvis man skal ha et slags oversikt over de beste ølstedene i Oslo, så er det jo helt idiotisk å ikke ha med Cafe Sara som fortsatt er Oslos beste ølsted og et av Norges beste. Brygg er vel oppe å snuser på toppplassen her. Å ikke ha med Sara i forhold til Myterud bar og Håndslag feks er jo helt idiotisk. Men dere tenker kanskje Sara får nok publisitet, omtale og gjester?

    1. Hei Øyvind, takk for din tilbakemelding. Vi har notert oss tilbakemeldingen din. I artikkelen er det ingen topp-plassering, alle de 12 stedene er presentert alfabetisk. Cafe Sara er ikke utelatt av hensynet du beskriver. Hensikten har vært å omtale utvalgte steder i byen vår. All ære til Cafe Sara for den jobben de gjør hver dag.

   2. Dersom tittelen hadde vært mere generell – f.eks. «noen utvalgte ølsteder i Oslo» – så hadde et svar som «Oslo er mangfoldig» kanskje vært kurant, men når dere presenterer listen som «TOPP 12» uten Cafe Sara så blir det ganske rart, spesielt når den er 1. plass for veldig mange ølnerder 🙂

    Jeg skal ikke uthenge noen av stedene i lista, men siden ikke Brewgata er å se her har nok forfatter ikke vært innom enda. Definitivt bedre enn noen av valgene dere har gjort her 😉

    1. Hei Kenneth, Her er du ved sakens kjerne og har helt rett. Tittelen i artikkelen og bruken av ordet «Topp 12» ble nok litt feil. Burde kanskje vært som du sier «12 utvalgte steder å drikke øl i Oslo». Flott at du lar Brewgata «skinne». Fortsatt God Sommer! ☀️

   3. Når artikkelen heter «Topp 12 ølsteder» er det litt snodig at ikke Cafe Sara kommer med. Den slår flere av de andre nevnt i artikkelen med utvalg, atmosfære, antall plasser og ølnyheter/gjestebrygg. Men nok om det, god artikkel ellers!

    1. Hei Peter Andre, Tusen takk for tilbakemelding. Ja – tittelen burde vært annerledes og kom dessverre feil ut. Det beklager vi. God Sommer til deg også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *