Frisk og spenstig jordbærsuppe med øl

Jordbærsuppe kan være et sprekt innslag på svale sommerkvelder. Med øl som en av ingrediensene lover vi en annerledes og frisk smaksopplevelse for de voksne.

Publisert: 01.12.18

Foto: Frode Henriksen

Type rett: Dessert/bakverk

Vanskelighetsgrad: Enkel

Denne er aller best den tiden norske jordbær finnes i butikken, men fungerer også utmerket med importerte bær – hvis du ønsker en annerledes rett til f.eks 17. mai.

Oppskrift jordbærsuppe med øl

Dette trenger du:

  • 5 dl vann
  • 2 dl Oud Beersel Oude Geuze eller annen lys surøl
  • 1 stk ingefær
  • 1 vaniljestang
  • Skallet av 1 sitron
  • Saften av 2 sitroner
  • 160 g sukker
  • 4 stk sitrongress
  • 2 kurver med jordbær

Framgangsmåte:

1. Hell vann, øl og sukker i en kasserolle. Kutt ingefær, sitrongress og vaniljestang og putt dette i laken. Riv det gule av skallet på en sitron og skvis sitronen i sukkerlaken. Kok opp.

2. Trekk sukkerlaken til side, og la det hele trekke i minst 20 minutter. Sil deretter laken og avkjøl den.

3. Når laken er kald putter du ferdig rensede jordbær nedi, og moser det hele med en stavmikser til du får en glatt og fin suppe. Skvis så den siste sitronen ned i suppen rett før servering.

Denne suppen kan serveres med pikekyss og iskrem.

Suppen passer utrolig godt sammen med Austmanns Sura Bror – som forøvrig kan fungere godt som en aperitiff!


Første gang publisert 04.05.16. Omskrevet til glede for nye lesere.

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *