

Jordbærsuppe kan være et sprekt innslag på svale sommerkvelder. Med øl som en av ingrediensene lover vi en annerledes og frisk smaksopplevelse for de voksne.
Denne er aller best den tiden norske jordbær finnes på markedet, men fungerer også utmerket med importerte bær – hvis du ønsker en annerledes rett til f.eks 17. mai.
Oppskrift jordbærsuppe med øl
Dette trenger du:
- 5 dl vann
- 2 dl Oud Beersel Oude Geuze eller annen lys surøl
- 1 stk ingefær
- 1 vaniljestang
- Skallet av 1 sitron
- Saften av 2 sitroner
- 160 g sukker
- 4 stk sitrongress
- 2 kurver med jordbær
Framgangsmåte:
1. Hell vann, øl og sukker i en kasserolle. Kutt ingefær, sitrongress og vaniljestang og putt dette i laken. Riv det gule av skallet på en sitron og skvis sitronen i sukkerlaken. Kok opp.
2. Trekk sukkerlaken til side, og la det hele trekke i minst 20 minutter. Sil deretter laken og avkjøl den.
3. Når laken er kald putter du ferdig rensede jordbær nedi, og moser det hele med en stavmikser til du får en glatt og fin suppe. Skvis så den siste sitronen ned i suppen rett før servering.
Denne suppen kan serveres med pikekyss, rømme eller iskrem.
Suppen passer utrolig godt sammen syrlige øl – som forøvrig kan fungere godt som en aperitiff!
Gode surøltips til suppen? Se Sommerøltesten 2020
Første gang publisert 04.05.16. Omskrevet til glede for nye lesere.