Publisert Legg igjen en kommentar

Julegløgg med øl (JulegØLgg)| Oppskrift

Julegløgg i kopp.
Julegløgg i kopp.
Julegløgg varmer godt i kulda Foto Malene Kolstø

En varmende gløgg fungerer like bra til aperitiff som kosedrikk på julekvelden. Vår variant lages selvfølgelig med øl – en sprek vri på en tradisjonell drikk.

Gløgg kan tjene flere hensikter, både som aperitiff eller som kos på julekvelden. Prøv vår julegløgg, eller julegØLgg om du vil, en fantastisk drikk som varmer godt i vinterkulda.

Historien om gløgg

Øl til julemat og oppskrifter? Øl og julemat – oppskrifter og drikketips

Prøv vår julegløgg med øl; JulegØLgg

Oppskrift på julegløgg med øl

Dette trenger du (4 porsjoner):

  • 1 flaske sødmefylt juleøl (Eksempel: E.C Dahls Juleøl fra butikk eller Mack Julebokk fra Vinmonopolet.)
  • 15 cl portvin eller madeira
  • 1 kanelstang
  • 7 hele nellikspikere
  • 1 bit med fersk ingefær, tilsettes skrellet og hel
  • 1ts kardemomme
  • Et skrell fra skallet av en appelsin eller mandarin
  • En skvis appelsinsaft
  • 1 stjerneanis
  • 1,2 dl sukker

Slik gjør du:

Varm opp portvin i en kjele, tilsett så alle krydderiene og la det få et oppkok til 67 grader.
Tilsett så sukkeret og ølet. Husk at gløggen ikke må koke, for da forsvinner alkoholen.
Servéres med rosiner og mandler som en klassisk gløgg.

Anbefalt tilbehør:
Serverer JulegØLgg med klementiner, pepperkaker med blåmuggost, dadler med bacon og julekakene de 7 slag.

Grafikk med tekst gode julegavetips fra Oelakademiet
Se vår store julegaveguide og julegavetips!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *