Julegløgg med øl (Julegølgg) | Oppskrift
En varmende gløgg fungerer like bra til aperitiff som kosedrikk på julekvelden. Vår variant lages selvfølgelig med øl – en sprek vri på en tradisjonell drikk.
Gløgg kan tjene flere hensikter, både som aperitiff eller som kos på julekvelden. Prøv vår julegløgg, eller julegØLgg om du vil, en fantastisk drikk som varmer godt i vinterkulda.
Prøv vår julegløgg med øl; JulegØLgg
Oppskrift på julegløgg med øl
Dette trenger du (4 porsjoner):
- 1 flaske juleøl (Eksempel: E.C Dahls St. Olav eller Bådin Tussvatnet )
- 15 cl portvin eller madeira
- 1 kanelstang
- 7 hele nellikspikere
- 1 bit med fersk ingefær, tilsettes skrellet og hel
- 1ts kardemomme
- Et skrell fra skallet av en appelsin eller mandarin
- En skvis appelsinsaft
- 1 stjerneanis
- 1,2 dl sukker
Slik gjør du:
Varm opp portvin i en kjele, tilsett så alle krydderiene og la det få et oppkok til 67 grader.
Tilsett så sukkeret og ølet. Husk at gløggen ikke må koke, for da forsvinner alkoholen.
Servér med rosiner og mandler som en klassisk gløgg.
Anbefalt tilbehør:
Serverer JulegØLgg med klementiner, pepperkaker med blåmuggost, dadler med bacon og julekakene de 7 slag.
Øl til julemat og oppskrifter? Øl og julemat – oppskrifter og drikketips
God jul!