Publisert Legg igjen en kommentar

Norsk sider til julemat og nyttårsfeiringen

Norsk sider til julemat. Bilde av flasker.
Norsk sider til julemat. Bilde av flasker.
Norsk sider til julemat er et utmerket følge Foto Malene Kolstø

I julen velger vi norske kvalitetsråvarer. Norsk sider til julemat bør derfor være et naturlig førstevalg. Hvilken sider skal du drikke til lutefisk, pinnekjøtt og ribbe? Vi gir deg gode svar.

Norsk sider til julemat er for mange et ukjent landskap. Om du ikke har prøvd norsk håndverkssider, bør du la deg inspirere av disse anbefalingene til julematen. Norsk sider i glasset til nyttår er også friskt og veldig godt. 

Norsk sider til julemat

Sider har mange av de riktige smakene og nyansene vi trenger til julematen. Her kan sødmen og syrligheten nevnes spesielt, men også lett bitterhet (tanniner og snerp) som vi finner i utvalgte sidere. I tillegg har sider bobler som renser opp i munnen. Bobler passer den fete julematen godt og som får sideren til å skinne gjennom hele julehøytiden.

Også norske alkoholfrie sidere er gode valg til julematen. I produksjonen av alkoholfri sider er det ingen bruk av tilsetninger. Fermenteringen starter og prosessen stoppes ved pasteurisering. Produktet har fått lett gjærpreg, naturlige bobler og den gode smaken passer julematen fint. En anbefaling er Gardsbrenneriet– Frisider Eple.

Se også: Slik velger du riktig sider til maten

Hvilken sider velger man så til julematen 2023? Nedenfor gir vi deg noen gode tips til norske sidere. Da med link til Vinmonopolet, presentert i tilfeldig rekkefølge.

Norsk sider til ribbe

Ribba inneholder mye fett og salt og tilbehøret har ofte smaker av syrlig og søt karakter. Siderens oppgave blir å balansere smakene og rense munnen for fett. Til ribbe velge man derfor en sider som har mye smak, er sødmefylt og sterk.

Våre anbefalinger – norsk sider til ribbe 2023:

Pinnekjøtt og sider

Gode sidere til lutefisk

Handle julegaver? Stor julegaveguide til mat- og drikkeglade!

Sider til nyttårsfeiringen

Sider med bobler er også perfekt å bruke som aperitiff eller til nyttårsfeiringen. La det nye året skinne med norsk sider i glasset! Skål og god feiring!

Våre anbefalte sidere til nyttår 2023

Se også: Stor sidertest – Norsk kvalitetssider 2023


Grafikk med tekst gode julegavetips fra Oelakademiet
Se vår store julegaveguide og julegavetips!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *