Ansatte i Ølakademiet på Oktoberfest

Oktoberfest – et giftemål med store følger!

0
(0)

Ansatte i Ølakademiet på Oktoberfest
12. Oktober 1810 giftet kronprins Ludwig fra Bavaria seg med prinsesse Therese. Dette giftemålet skulle få enorme følger, det var nemlig starten på det vi nå kjenner som Oktoberfest.


Foto: Ølakademiet

For å hedre dette kongelige bryllupet ble det blant annet holdt et stort og flott hesteløp noen dager senere. Rundt førti tusen tilskuere kom for å del i denne begivenheten. Det ble også satt opp et telt for den fremtidige kongen, hvor det ble drukket øl og vin. Festen var en stor suksess og året etter ble festen gjenskapt, denne gang for å fremheve Bavarisk landbruk.

I tillegg til hesteløpet, kunne man nyte synet av treklatrekonkurranser eller man kunne delta i bowling. Fra 1819 ble det bestemt at Oktoberfest skulle være en årlig festival. Det ble senere bestemt å forlenge festivalen og flytte den mer inn i September, grunnet at dagene i slutten av september er varmere og lengre enn i Oktober.

 

→ Les mer om München som ølby!

 

Når det nærmet seg slutten av århundret begynte man å opprette egne ølhaller, grunnet den massive pågangen av mennesker på festivalen. Oktoberfest har kun blitt avlyst grunnet krig og et massivt kolerautbrudd, faktisk kun 24 ganger siden 1810.

På hundreårsjubileumet til Oktoberfest er det anslått at det ble drukket 120 000 liter øl. Om det høres imponerende ut, så kan opplyse om at under årets festival ble det konsumert omtrent 7,5 millioner liter øl. Med tanke på at Oktoberfest nå er et  av verdens største arrangementer, med over 6 millioner besøkende fra hele verden, er det kanskje ikke så rart.

Den massive festivalen varer nå et sted mellom 16 og 18 dager, avhengig hvilken dag den første helgen i oktober ender på. Da kan øltørste festivaldeltagere velge mellom de 16 store eller de 22 mindre ølteltene. Når vi skriver stor/mindre og øltelt, er det viktig å påpeke at disse teltene har kapasitet på ca. 120 000 mennesker til sammen. Det største teltet er Hofbräu-Festtzelt med kapasitet tett opptil 10 000 mennesker. Det minste er Cafe Guglhupf med sine 60 plasser.

Kun bryggerier som holder til innefor Munchen sine grenser og hvor ølet er laget etter den tyske renhetsloven kan serveres på Oktoberfest. Det vil si at kun 6 bryggerier er tilgjengelig på festivalområdet, deriblant de kjente bryggeriene Hofbräu, Paulaner og Augustiner.

Om du har lyst å oppleve Okotberfesten i München, så vil den holdes mellom 22 september og 7 oktober i 2018.

Prost!


10. oktober 2017
Oppdatert: 17.09.218

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

... hva kunne vi gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *