Kalkunfilet

Øl til kalkun – god drikke til julematen

Kalkunfilet

Å velge øl til kalkun er kanskje ikke det mest innlysende, men likevel veldig godt! La også tilbehøret styre ditt valg – så får du en velsmakende kombinasjon.

  • 07.11.2019
  • Ølakademiet
  • Malene Kolstø

Kalkun er mager mat og moderat i smak, så ølvalget bør ikke være for sterkt og kraftig. Øl fra butikk vil ofte være en god match til det magre kjøttet. Tilbehør som svisker, eple, nøtter tilfører retten mye smak og sødme. Velg da et øl med god sødme og alkohol og unngå for mye bitterhet i ølvalget.


Se video om øl til kalkun:


Hør vår podcast om øl og julemat

Episode 1 – Juleølet 2018


Hvilket juleøl bør du drikke til kalkun i 2019? 

Ønsker du et juleøl fra butikk velger du Kinn Solsnu (4,7%) eller Færder Jul (4,7%). Juleølene fra Vinmonopolet; Aass Juleøl Premium (6,5%), Stabbefonna fra Geiranger Bryggeri (7,5%), Myrra fra Færder Mikrobryggeri (6,5%), og Austmann Stille Natt (9%) er alle gode valg til kalkun med tradisjonelt tilbehør.

En fruktig belgisk blonde eller frisk saison, med god aroma og sødme kan også være et utmerket følge til retten dersom man ønsker et alternativ til juleølet.

Velger du derimot å gå for noe annet enn juleøl, kan Vinmonopolet eller Gulating hjelpe til med gode anbefalinger!

God jul!


Relatert innhold:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *