Publisert Legg igjen en kommentar

Sommerøltest 2024 – Blanc, Blonde og Saison

Blanc, Blonde og Saison - Sommerøltest 2024
Blanc, Blonde og Saison - Sommerøltest 2024
Blanc Blonde og Saison i sommerøltesten 2024 Foto Trond A Lierhagen

Blanc, blonde og saison er representert i årets sommeøltest og smaker godt til sommerens mat. Her er ølene overgjæret med tydelig gjærprofil. Se resultatene og finn din favoritt.

Tradisjonen tro har Ølakademiet testet årets hveteøl, blonde og saison i årets sommerøltest. Når du velger sommerøl til eksempelvis sjømat, er det viktig å fokusere på overgjærede øl med en tydelig gjærprofil. Disse ølene kjennetegnes av sin runde og fyldige smak, ofte med en tørr avslutning som komplementerer sjømat godt.

I denne kategorien finner vi øltyper som Blanc, Blode og Saison. Disse ølene er ikke bare matvennlige, men også ideelle for å nytes sammen med sommerens sjømatretter, enkle grillretter eller som avslappende drikke på balkongen.

Hvordan velge øl til mat? Sjekk Vinmonopolets drikkevelger!

De beste ølene i kategorien Blanc, blonde og saison i sommerøltesten 2024

To produkter utmerker seg i kategorien med fem på terningen. Oppdag de beste alternativene i denne kategorien og finn din favoritt til å nyte sammen med deilige sommermåltider. Her er en oversikt over de beste produktene som utmerket seg i kategorien og juryens vurdering :

  1. Bygland Bryggeri – Byglandsfjorden Blonde: 87/100
    • Smaker av sitrusskall, gjær og krydder. En smakfull blonde med god fylde.
  2. Bådin Bryggeri – Saison Lviv: 85/100
    • Gjær, brød og pepper i smaken. Lett kremet munnfølelse med god balanse. En god og matvennlig saison.

Hva er Blanc, Blonde og Saison?

Flere fakta om ølstilene

Slik gikk det i fjor: Sommerøltest 2023 – Hvete, blonde og saison

Blanc, Blonde og Saison – Sommerøltest 2024, resultater:

Produktene er presentert i rekkefølge etter poengsum og karakter.

OA bildeTerningkastNavnBryggeri%cl + Boks/FlaskeVeiledende PrisStilUtseende og aromaSmak og munnfølelsePasser tilPoengVurdering
5Bygland BryggeriByglandsfjorden Blonde4,733cl Boks49Blonde AleUklar lys gul. Dufter av sitrus, urter og brød.Smaker av sitrusskall, gjær og krydder. Balansert og fyldig kropp. Lett bitterhet i avslutningen. Medium kort ettersmak.Spekefatet87En smakfull blonde med god fylde.
5BådinSaison Lviv6,533cl Boks64,9SaisonKlar gyllen. Dufter av blomster, kjeks og urter.Gjær, brød og pepper i smaken. Lett kremet munnfølelse med god balanse. Tørr avslutning og medium kort ettersmak.Hvitt kjøtt eller grillet fisk85En god og matvennlig saison.
4Sagene BryggeriSagene Blanc 18554,733cl Boks39,9BlancUklar lys gul. Dufter lett floralt, med noe sitrus, urter og honning i bakgrunnen.Fine og fruktige noter av sitrus, urter og brød. Balanserte smaker og bra fylde. Medium kort ettersmak.Reker og skalldyr83En frisk og fruktig blanc for sommeravarmen.
4Rygr BrygghusSolskín Sommerblonde4,733cl Boks39,9Blonde AleKlar gyllen. Dufter lett av gjær, krydder og urter.Mye urter i smaken, med lette noter av brød, krydder og gjær i midtpartiet. Lett og fruktig munnfølelse. Noe bitterhet i avslutningen og medium lang ettersmak.Fet mat79En blonde ale med noe tydelig bitterhet.
4Monkey BrewCurie5,544cl Boks69,7SaisonKlar lys gul. Dufter lett av stall, pepper og syrlig frukt.Lette smaker av krydder og moden frukt. Noe tynn kropp. Tørr avslutning. Medium kort ettersmak.Lettere fiskeretter75En sommerøl midt på treet.
Sommersalg. Flott gaver, gavekort og opplevelser.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *