Publisert Legg igjen en kommentar

Valentinsgave – skapt for å deles

Ølsmaking en perfekt gave til Valentine Foto Malene Kolstø

Jakter du en gave til Valentines Day? Her er et perfekt gavetips som garantert vil gjøre en du er kjær glad. Vi gir deg svar på hvorfor vi feirer kjærlighetens dag!

Kjært barn har mange navn, også St. Valentine’s day, som kalles alle hjerters dag eller kjærlighetens dag. Dagen feires oftest med et hilsningskort, gave, blomster eller sjokolade.

Valentine feires i år onsdag 14. februar. En hyggelig gave å gi bort er opplevelser som kan deles. Vi har derfor satt sammen gavetips som vi vet blir satt stor pris på; nemlig ølsmaking.

Hvor ofte får man muligheten til å skjemme bort sin kjære? Ikke så ofte i en travel hverdag. Gi hverandre derfor tid til denne hyggelige opplevelsen sammen – nå også til en hyggelig pris.

Hva lærer man på en Ølsmaking?Den gode opplevelsen skapt for å deles!

Hvorfor feirer man Valentine?

Den første markeringene av Valentine går helt tilbake til 400-tallets Roma. Der feiret man gudinnen Juno, som var ekteskapets beskytter. I tillegg hadde man Lupercalia-festlighetene – en romersk, religiøs fest som hadde til hensikt å beskytte kveget mot ulvene. Ånder skulle holdes borte, og fruktbarheten skulle fremmes, også når det kom til jordbruk.

Mytene sier også at selve dagen har sin opprinnelse fra helgenen Valentine som nektet å avsverge seg kristendommen. Han fikk sin dødsstraff og ble henrettet. Før han ble henrettet skrev han et brev til sin kjære Julia og ba henne holde seg til Gud. Brevet var signert med «fra din Valentin». I år 469 bestemte paven Gelasius at 14. februar skulle feires til ære for nettopp Valentin. Fra denne datoen ble Lupercalia-festlighetene ulovlige.

Opphavet til dagen er noe uklart og flere mener skikken er basert på myter. Noen er av oppfatningen at dagen hadde sin opprinnelse i det å sende kjærlighetskort. Valentinskortet var nemlig det første av alle hilsningskort som ble sendt på 1500-tallet.

I Frankrike og Storbritannia derimot var man av den oppfatning at fuglene paret seg på nettopp Valentinesdagen.


Ølsmaking til Valentine – en flott opplevelse skapt for å deles

Gaven til Valentine kjøpes på nett, med levering via e-post til gavekortmottakeren på ønsket dato.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *