Publisert Legg igjen en kommentar

Ølsmaking i Oslo og storbyene i Norge

Ølsmaking og ølkurs hos Ølakademiet
Ølsmaking og ølkurs hos Ølakademiet
Ølakademiet har ølsmakinger i Oslo og andre storbyer i Norge Foto Malene Kolstø

I Norge finnes det en rekke tilbydere av ølsmakinger. Den største aktøren er Ølakademiet som kjører faste ølsmakinger og ølkurs i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Her kan du lære om øl.  

Har du lyst til å bli med på ølsmaking og lære mer om den gylne drikk og ønsker en profesjonell og uavhengig aktør, som kan gi deg kunnskapen? Da er ølsmakingene hos Ølakademiet aktiviteten du bør være med på. Ølsmaking kan også gis som gave til en du er kjær. På ølsmakingene er det morsomt, sosialt og lærerikt med gode historier – og tiden for å bruke sanser!

Ulike typer ølsmaking hos Ølakademiet

Ølsmaking hos Ølakademiet
Stor variasjon i smak og stil hos Ølakademiet Foto Malene Kolstø

På ølsmakingene til Ølakademiet møter du en ølsommelier eller en sertifisert ølguide som tar deg med på en reise innenfor ølets verden. Om du er nybegynner og ønsker å lære ølsmaking, eller vil ha fordypning i historien om ølstiler og gode brygg, finnes det i storbyene gode ølsmakinger for alle.

Alt fra innføringskursene ølsmaking 60 eller 90 minutter, til spesial- og temasmakinger som bryggerismaking, IPA-smaking, juleølsmaking eller temakurs om Belgia eller Oktoberfesten. Bor du i Oslo? – kan du oppleve flere av ølsmakingene i kombinasjon med gode matopplevelser. De ulike smakingene varierer fra by til by.

Hva lærer man på en ølsmaking?

Hvorfor bør man oppleve en ølsmaking?

Ølakademiet er også en nøytral og uavhengig aktør, som betyr mangfold i smak og utvalg når det kommer til selve ølet. Her blir det ikke smaking av øl fra ett bryggeri eller en produsent, men fra flere slik at du får oppleve den store variasjonen. På innføringskursene presenteres ulike stiler og det smakes ofte på; hveteøl, saison, surøl, klosterøl, IPA og porter/stout fra både inn- og utland.

Ølsmaking 90 min – alle byer

Ølsmaking 60 min – alle byer


Ølsmaking med mat – Opplevelse for den smaksglade

Øl og matkurset på Nedre Foss Gård er en smaksrik opplevelse der ølsmakingen skjer underveis i middagen Foto Malene Kolstø

Ølakademiet er en kulturformidler og et møtested, der sanser og kunnskap møtes. Her vil ølsmakingene være en døråpner for nybegynneren, men også den som er glad i god mat og drikke.

Mange av ølkursene i Oslo er lagt opp som egne matkurs, der ølsmaking kombineres med gode matopplevelser. Er man hobbykokk, gourmet, mat- eller livsnyter vil ølsmakingene som inneholder matopplevelser bli godt mottatt.

Topp 3 – Ølsmakinger og middag i Oslo

5 retters middag – øl og mat kurs på Nedre Foss Gård
Ølsmaking og middag på Den Glade Gris
Burger og øl på Ølakademiet

Et god matopplevelse verdt å prøve er: 5 retters middag – øl og mat kurs på Nedre Foss Gård. Her lærer man å matche riktig øl til mat, og får oppleve de nydelige øl- og matkombinasjonene.

Ønsker man å gå ut på restaurant for å kose seg, er en ølsmaking alltid hyggelig i forkant. Hos Ølakademiet i Oslo får man hele pakka, ølsmaking i den koselige ølkjelleren på Grünerløkka – etterfulgt av middag hos Den Glade Gris.

Er man glad i burger og øl? Da er denne ølsmakingen verdt å prøve! Gjennom 3 miniburgere (sliders), lærer man å velge riktig øl til hamburger.

Ølsmaking med ost eller sjokolade gir fest i munnen

Ølsmaking med ost
Det blir fest i munnen på en ølsmaking med ost Foto Malene Kolstø

Hvorfor passer ost og øl så godt sammen? På ølsmakingen ost og øl får man de gode svarene og tipsene til ostekvelden hjemme. Det blir alltid fest i munnen – når kombinasjonene ost og øl treffer!

Viste du at vi spiser 8,3 kg sjokolade årlig? I sjokolade finnes serotonin som gjør oss glad! Ølsmaking med sjokolade, er kurset for deg som ønsker lykke. Her blir det match når man får smake det søte, syrlige, kraftige og mørke.


Ølsmaking er en sosial aktivitet

Ølsmaking
Ølsmaking er en sosial aktivitet som passer for vennegjengen eller kollegaene på jobben Foto Malene Kolstø

Opplevelser er til for å deles. Kjenner du en ølglad person som fortjener en ekstra oppmerksomhet? Eller har du selv lyst til å være sosial med gode venner eller kollegaer? Da er ølsmaking den perfekte opplevelsen, som skaper de gode samtalene og minner.

Alle ølsmakinger og ølkurs er folkelige med fokus på deltakelse, bruk av sanser, historiefortelling og humor. Her møter man også mange nye mennesker, med kanskje samme interesse som en selv.

Ølsmaking passer godt for grupper

Gavekort til alle ølsmakinger og ølkurs

Ølsmaking
Ølsmakinger og ølkurs som opplevelsesgave blir alltid godt mottatt Foto Malene Kolstø

En opplevelsesgave er alltid hyggelig å gi, da de alltid blir godt mottatt! En ølsmaking er en fin opplevelse å gi til alle som liker øl og er glad i smak – perfekt som gave til bursdag eller i julegave.

Det er ofte ikke lett å finne gaven til den som har alt. Derfor er opplevelsesgaver som inneholder mat og drikke, ofte trygge og gode valg.

Slik fungerer Ølakademiet sine gavekort

Ølakademiet jobber ved siden av fagfeltet øl, med både sider, akevitt, whisky og sake – og har også mange andre smakinger innenfor disse fagfeltene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *