Publisert Legg igjen en kommentar

Jordbær med ølsirup og vaniljeis

Jordbær, vaniljeis og ølsirup

Jordbær, vaniljeis og ølsirup

Nå er deilige norske jordbær i butikkene landet over og da må vi selvsagt bruke de i en deilig enkel sommerdessert. De søte, friske jordbærene står godt til vår lett krydrede ølsirup og en fløyelsmyk vaniljeis.

[one_fourth]

Publisert:
30.08.18

[/one_fourth][one_fourth]

Foto:
Frode Henriksen

[/one_fourth][one_fourth]

Type rett:
Dessert/bakverk

[/one_fourth][one_fourth_last]

Vanskelighetsgrad:
Enkel

[/one_fourth_last]

I beste Ølakademiet-ånd gir vi deg en oppskrift på fristelser som inneholder øl. Dette gangen er det en sirup med øl i, som setter spissen på hjemmelaget vaniljeis.

Hjemmelaget vaniljeis

2 vaniljestenger

8 eggeplommer

140 gr. Sukker

5 dl kremfløte

  1. Visp kremfløten til den akkurat blir stiv, sett den vekk et kaldt sted.
  2. Visp eggeplommene med sukker og vaniljefrøene fra vaniljestengene (de splittede vaniljestengene kan man bruke i ølsirupen). Pisk den til den blir fin og fluffy.
  3. Vend kremfløten inn i eggedosisen, pass på at alt blir blandet godt.
  4. Hell blandingen i en passende form. Sett i fryseren.
  5. Rør i isen ca. hvert kvarter slik at det ikke danner seg iskrystaller. Isen skal være ferdig fryst etter 2-3 timer.

Ølsirup

7,5 dl sukker

4 dl mørkt øl (En bayer eller brown ale vil fungere veldig bra)

1 hel stjernanis

2 (tomme) vaniljestenger.

Saften av ½ sitron

1 knivspiss finhakket chili (kan sløyfes)

  1. Bland alt i en kasserolle.
  2. La det småkoke på middels varme, til det tykner. Vil man ha en tykkere sirup koker man den lengre.
  3. Ha på egnede glass/krukker og avkjøl.

Jordbær

Kjøp norske jordbær når de er på sitt beste i sesongen (juni til august). Rens og vask de, kutt de i to.

Ha jordbærene i en skål, server med en stor kule av den hjemmelagde vaniljeisen, hell godt med ølsirupen over både isen og bærene. Gjerne ha litt ristede mandler eller andre nøtter over i tillegg for litt crunch!

Om du vil ha en øl til denne desserten vil en lettere stout fint fungere. Øl med noe sjokolade/kaffepreg vil passe godt til denne friske søte desserten. Visse surøl vil også passe fint.

Ølforslag:

Mørkt øl:

  • Kinn Gamleguten Lys Staut
  • Ringnes Polaris Kaffebokk
  • Eiker Melkestout

Surøl:

  • Rodenbach Alexander 2014
  • Boon Framboise
  • Cervisiam Salty Surprise

Lykke til!


Relatert innhold

[one_sixth]

Øl i mat

[/one_sixth][one_sixth]

Dessert

[/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth_last][/one_sixth_last]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *