Få ting slår en lakserullade som smårett i sommervarmen! Den er lett å lage, smaker fortreffelig og imponerer gjestene med sine perfekt balanserte smaker.
Publisert: 20.05.19
Foto: Frode Henriksen
Type rett: Forrett/smårett
Vanskelighetsgrad: Enkel
Sommertid er tid for besøk fra nært og fjernt, og mange er opptatt av å ha noe godt å servere. Det er flere og flere som synes det er spennende å eksperimentere med øl i maten, og øl egner seg ikke bare til kjøttretter – som kanskje er en rask assosiasjon folk gjør seg.
Hvorfor ikke prøve en lakserulladet med tilhørende saus? Retten passer godt både som forrett, eller som et lite måltid alene.
Oppskrift lakserullade, dette trenger du (10 personer):
- 600 gram gravet laks i skiver (det er nok til 10 personer)
- 2 dl. Lyst øl, f.eks. Paulaner Hefe Chimay Blanche
- 3 stk. store faste poteter
- 400 gram Philadelphia
- 2 ss cream fraîche
- 2 klyper dill
- 1 stor finhakket sjalottløk
- Sitron, zest (revet skall av sitron eller lime) og saft
- Salt og pepper
Så enkelt gjør du det:
1. La den gravede laksen marinere i ølet i 60 minutter.
2. Del poteten i biter. Bland inn resten av ingrediensene.
3. Dander lakseskivene tett i tett på plastfolie. Legg så fyllet i midten av lakseskivene langs hele.
4. Ta så opp langsidene på laksen du har dandert, så det blir en rull. Rull det sammen som en pannekake. Spenn over mer plast så det holder seg på plass.
5. La rullen ligge i kjøleskapet i 12 timer, og del opp i skiver rett før servering.
6. Legg tilbehøret oppå skivene, klar til servering.
Drikketips:
- Pilsner Urquell
- Aass Pilsner
- Erdinger Weissbier
- Ægir Hrist
- Mist Hefeweizen
- Nøgne Ø Asian Pale Ale
Tilbehør:
Hovmestersaus, chevré og krutonger.
Oppskrift hovmestersaus. Du trenger:
- 2 eggeplomme
- 2 ss fin dijonsennep
- 2 ss grov sennep
- 2 ts vineddik
- 1 ts honning
- 4 dl nøytral olje
- Salt, pepper og dill
Slik gjør du:
- Bland sammen eggeplommen, sennep, eddik og honning i en bolle.
- Piske inn oljen i tynn stråle til den tykner.
- Smak til med dill, salt og pepper.
Første gang publisert 25.09.15. Omskrevet og tilpasset til glede for nye lesere.