Sitron- og jordbærsorbet for voksne

Her serverer vi deg Ronjas selvkomponerte oppskrift på deilig sitron- og jordbærsorbet. En frisk sorbet for de mange anledninger – vi finner aledninger i fleng.

Publisert: 01.12.18

Foto: Frode Henriksen

Type rett: Dessert/bakverk

Vanskelighetsgrad: Enkel

Du vet følelsen? Når smaker eksploderer i munnen og du tror du har passert selveste Perleporten? Det er litt den følelsen vår friske sitron- og jordbærsorbet byr på. Det er òg en friskus vi gjerne serverer straks anledningen byr seg, som f.eks

  • 17. mai
  • nyttårsaften
  • en sommerkveld
  • en fridag …

… eller en hverdag for den saks skyld. Det er litt vanskelig å la vær …

Dette trenger du:

  • 1 kurv jordbær
  • 250 g sukker
  • Skallet fra 4 sitroner
  • Saft av to sitroner
  • 2 ss glykose (kan sløyfes eller erstattes med 2 ss rom eller vodka)

Slik gjør du:

  • Skjær opp jordbær og fjern stilkene. Riv sitronskall. Putt dette i en kjele, og kok opp sammen med sukkeret og glykosen.
  • Sil bærblandingen og kjør denne blandingen i en iskremmaskin.
  • Merk at du ikke trenger iskremmaskin for å lage sorbet. Men fryses sorbéen i fryser, er det viktig å røre i den cirka hver halvtime for å hindre dannelse av iskrystaller.

Kokkens tips:

Etter et døgn i fryseren vil sorbeten kunne bli nokså hard, og det man helst ønsker er en myk sorbet. Det du derfor kan gjøre er at du legger sorbeten i en blender, og blander den igjen. Frys den deretter og nyt «smooth» sorbet resten av dagen.

Vi serverer selvsagt sorbeten på fransk vis:

Lag ei kule med sitron og jordbærsorbé, og bruk en dyp tallerken til å ha det oppi. Hell over ca. 1-2 dl med en lambic eller annet surøl/fruktøl. Pyntes med friske mynteblader. Bon appétit!


Første gang publisert 8. mai 2015. Omskrevet til glede for nye lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *