Publisert Legg igjen en kommentar

Gode aktiviteter – tips til et bedre møte

Møtedeltakere som venter på noe godt strekker seg lengre. Avslutt møtet med en aktivitet som gruppen kan se fram mot på slutten av dagen. Gulrot fungerer.

Vi har alle vært der, kjent på følelsen hvordan det er å sitte i lange møter. Du er kanskje sulten og tørst, og blodsukkeret er på et lavmål. Men du vet det er kort tid igjen til den sosiale delen starter, du tar deg sammen og står løpet ut. Det er godt kjent at vi strekker oss litt lengere når vi får noe igjen.

Kunsten for den som innkaller og booker til møtet er å lage en møtepakke som møtedeltakerne faktisk gleder seg til og som de snakker om. Å gi møtedeltakeren merverdi er ofte undervurdert, men veldig viktig og noe som ofte blir glemt.

Merverdi kan i slike tilfeller være er en god agenda, gode foredragsholdere som gir møtedeltakeren motivasjon og faglig påfyll, god mat og drikke og gjerne gode opplevelser og aktiviteter i etterkant av møtet eller konferansen.

Gjør møtet mer interessant

Lokalene er også viktig. Hvem har ikke opplevd et konferansecruise, konferansehotell eller konferansesenter, hvor møterommet er tidløst og sterilt. Finn det perfekte og kanskje litt annerledes møterommet for ditt møte det være seg; interne møter, frokostmøter, styremøtet, medlemsmøter eller møtet med dine kunder.

Møtet bør inneholde både en faglig og sosial del. Den faglige delen preges ofte av en intern dagsorden. Skal du booke møte er det alltid lurt å sørge for en ekstern foredragsholder i denne delen, som gir gruppen faglig påfyll og motivasjon. Humor er undervurdert i møtesammenheng.

Næring og forfriskninger

God mat- og drikke gjennom dagen med pauser og tid for noe småprat, er også viktige elementer for at du skal få til et effektivt møte med involvering, engasjerte og glade møtedeltakere.

Den sosiale delen derimot er ofte gulroten etter lange interne møter spesielt. Det er nå tiden for å oppleve noe sammen, og prate med hverandre om annet enn jobb. Det styrker samholdet internt. Derfor er det viktig å legge inn tid og rom for gode aktiviteter og opplevelser. Denne delen ser mange møtedeltakere fram til med forventning.

Sosial avslutning på møtet

Mulighetene er mange når det kommer til den sosiale delen. De fleste som velger å bruke Ølakademiet for den sosiale delen er glade i øl eller cider og søker aktiviteter rundt dette. Her får gruppen nye smaksopplevelser igjennom en ølsmaking eller cidersmaking ledet av en sommelier.

Ønsker man derimot å kombinere den sosiale delen med mat, er Ølakademiet sitt øl og matkurs en bestselger. Hamburger blir heller aldri feil, lær å kombinere øl og sliders. Her får gruppa servert 3 ulike sliders med tilpassende øl, der øl også er ingrediens i måltidet.

En utendørsaktivitet kan også være et godt alternativ etter et langt møte. Et godt tips er ølhistorisk vandring Her får man oppleve ølhistorien, bryggeriene og industrien rundt Akerselva. Er gruppa glad i Craft Beer? – da bør man velge Grünerløkka Craft Beer Tour.

Velger du å kjøre møtet internt i egne lokaler kan du leie Ølakademiet til den sosiale delen, vi kaller det ølsmaking hos deg!

Vi lover underholdende, engasjerende og smaksrike arrangementer for den sosiale delen etter ditt møte. Vårt ønske er å bidra med gode opplevelser og minnerike aktiviteter. Det være seg om du ønsker å ha arrangementet hos Ølakademiet, eller i firmaets lokaler dagtid eller kveldstid!

Uansett hvordan du velger å arrangere ditt møte – Lag en god møteromspakke som gir deltakeren merverdi. Sørg for både en faglig- og sosial del. Det skal være en fantastisk dag for dine kollegaer som de vil snakke om og huske.  Møt opp – Vi fikser resten!

Er du ute etter å leie møterom, eller trenger du et mindre rom for en sammenkomst? Da kan du leie koselige møterom sentralt på Grünerløkka i Oslo. Ølakademiet har ulike kurspakker og rimelige møteromslokaler i en uformell setting! Vi har også opplevelsene og aktivitetene for den sosiale delen i etterkant av møtet eller konferansen.

Sjekkliste og tips til et bedre møte!

  • Start planleggingen av møtet eller konferansen tidlig.
  • Avklar budsjett og program/agenda. Husk en faglig og sosial del og legg inn godt med pauser!
  • Hva er merverdien for møtedeltakeren?
  • Gjør noe hyggelig sammen i etterkant av møtet – sørg for sosiale aktiviteter og opplevelser!
  • En cider eller ølsmaking blir alltid godt mottatt! Quiz er alltid gøy – del inn i grupper slik at møtedeltakerne blir kjent med hverandre og stifter nye bekjentskaper.
  • Book møterommet eller konferanselokalet, foredragsholdere og aktivitetene som dere ønsker i den sosiale delen. Vær ute i god tid!
  • «Uten mat og drikke duger vi ikke» – sørg for god mat og drikke underveis i hele arrangementet!
  • Send invitasjoner i god tid og vær bevist på hvem som skal inviteres til møtet.

Og når møtedagen endelig kommer, sørg for at gjestene blir godt mottatt og får en hyggelig opplevelse – både faglig og sosialt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *