Publisert Legg igjen en kommentar

Sprudlende øl til 17. mai – Gode tips!

Oel til 17. mai feiringen.
Oel til 17. mai feiringen.
6 sprudlende øl til 17 mai feiringen 2023 Foto Malene Kolstø

17. mai er det glede, fest og nasjonaldagen bør feires med noe godt og sprudlende i glasset. Her er seks gode øltips!

Vi har valgt ut seks øl som alle passer 17. mai feiringen godt, om det er frokosten eller festen. Felles nevneren for ølene er at de er friske, syrlige og har sprudlende preg.

Sprudlende øl til feiringen

Hvorfor ikke prøve deg på den friske og syrlige ølen: Kimær fra Eik og Tid. Ølet er friskt, har høy syre og et fint preg av solbær. Fargen på ølet er rødt, og med søte gode jordbær eller hvite halvfaste norske oster blir dette bli en fest!

Oude Geuze 3 Fonteinen, blended fra fra fem ulike eikefat og fra åtte ulike brygg gir ølet særpreg, og en kompleks og spennende smak. Her får du et øl som er friskt, kremet og med noe sitrus i smaken. Godt til både røket laks, chevre og løyrom, men også som drikke 17. mai.

Musserende vin i ølformat, det er Champ Ale fra Nøisom. En lys, tørr, frisk, syrnet og sprudlende øl på hele 14,5 vol %. Garantert godt til festen som drikke eller som aperitiff.

Lindheim Farmer’s Reserve Avalon, en ale fra Lindheim Ølkompani med plommer. Her er det syrlig smak, friske plommer og eiketoner. Ølet er annengangsgjæret i rødvinsfat med villgjær.

Duckpond Tripster fra Duckpond Brewing er et annet syrlig og friskt alternativ. Ølet er en gose av stil med ananas, solbær og lime i smaken. Et godt øl og verdt å prøve ut!

Er du glad i masse smak, bør du prøve surølet Baghaven Ebon Hedges fra Mikkeller. Ølet er lagret 24 måneder på franske eiekfat og deretter er ølet modnet på ferske bjørnebær. Her får du et fruktig øl med eik og syrlig smak.

Alle produktene er tilgjengelig hos Vinmonopolet.

Øl til 17. mai maten – Hva skal du ha i glasset til maten?

Kaketips til 17. mai: Bokkølkake – en bløtkake med vri

Hurra og god 17-mai!


Gode gavetips til bursdag, jubilanten eller bryllupsparet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *