kr 655,00
På lager
Vi kan levere gavekortet direkte til mottaker for deg! Fyll ut navn og e-post til den som skal ha gavekortet, skriv en personlig hilsen og velg dato for utsendelse. Da sender vi gavekortet på e-post til jubilanten om formiddagen på valgt dato!
Nyttig informasjon
Bli bedre kjent med øl når Ølakademiet ønsker velkommen til ølsmaking i vår ølkjeller i Oslo. Sosialt og lærerikt!
På en ølsmaking med Ølakademiet står kunnskap i fokus. Her lærer man å bruke sansene når man smaker øl. Ølguiden tar for seg temaer som historie, bryggeprosessen og øltyper. Man lærer litt om råvarene (malt, humle, gjær og vann), skjenking, glassvalg og serveringstemperatur.
En ølsmaking med Ølakademiet er en sosial opplevelse som passer for alle, hvor man også møter andre kursdeltakere i hyggelige omgivelser.
Ølsmakingene er uformelle, folkelige og har fokus på god stemning og humor! Aldersgrense 18 år.
Velg mellom to forskjellige typer ølsmaking:
Dette er selve grunnsteinen i Ølakademiet, den originale ølsmakingen hvor man smaker på flere forskjellige ølstiler. Smakingen dukket første gang opp i 2009 – og er fortsatt vår mest populære smaking, med i Oslo alene, omtrent 1900 deltakere i 2019. Her lærer du å bruke sansene når du smaker øl. Hvor kommer smaken og lukten fra, og kan man lukte seg fram til feil i ølet?
Ølsmaking med tema er for deg som ønsker å lære litt mer om et bestemt tema. Her smaker du deg gjennom et utvalg øl fra dagens tema, mens vår kursholder forteller fakta og anekdoter rundt dette. Tema kan være øl fra et bestemt land, årstid eller en ølstil.
IPA – jevnlig hele året
India Pale Ale (IPA) eller engelsk oktoberøl? Kjært barn har mange navn. Bli med på en spennende smaking og lær om humlens funksjoner i ølet, historien og trender. Her smaker vi ulike IPA’er og lærer hvordan vi skiller de ulike IPA-stilene fra hverandre.
Her finner du oppsatte datoer for individuelle gjester. For å melde på klikker du på den aktuelle datoen og fyller ut skjemaet. Gjenta påmeldingen for hver deltaker. Betaling skjer ved oppmøte eller ved bruk av gavekort. Gavekortet skal i tillegg medbringes på kurset – enten som utskrift eller digitalt.
Ved å melde deg på bekrefter du å ha lest og godtatt våre vilkår.
Oppmøte: Ølakademiet AS, Thorvald Meyers gate 71A, Inngang Nordre Gate, 0552 Oslo.
På lager
Teresa Raber (bekreftet eier) –
Super fornøydfine koselige lokaler. Kurslederen formidlet tema på en morsom og lærerik måte. Koronareglene ble fulgt opp. Mye forskjellige typer øl å smake på. Absolutt å anbefale.
Henrik Møller –
Vældig spændene og lærerigt. Vældig fine lokaler kan absolut anbefales. Kommer igen
Preben Thaur –
God opplevelse. Dyktig guide med mye kunnskap. Flere øl som ikke var helt i min gate, men allikevel interessant å smake.
Sondre –
Jeg dro hit med min kjæreste for å prøve noe nytt. Overasket over veldig koselige lokaler med rustikk innredning og tente lys/peis satte god stemning for kurset. Kursleder virket engasjert og kunnskapsrik, så det var positivt! Av øl typene vi fikk servert var det en del av de jeg hadde smakt før, kunne kanskje prøvd noe mer eksotiske varianter. Det var også litt vanskelig å holde fokus til tider, da vi hørte på kursleder. Var litt interaktive spørsmål som måtte diskuteres innad, det var artig, og det burde vært mer av det! Ellers veldig fin opplevelse!
Aksel Granhus –
Trivelig og lærerikt, med dyktig og engasjert foredragsholder. Flott opplevelse som kan anbefales til alle som er glad i øl
Baard Kjølås-Larsen –
Veldig fornøyd. Instruktør, lærer eller snart ølsommelier var engasjerende og svært dyktig. Fikk smake noen gode øl, og fikk bra historikk om øl. Anbefales for alle som ønsker å skjønne litt mer om øl. Tommel opp.
Ina –
Supert! God stemning og veldig lærerikt
Geir Strøm –
Vi hadde en fin opplevelse med fin variasjon av ølsorter og en dyktig kursholder.
Brian Kolseth –
God og hyggelig kursholder, og fine lokaler
Chris Ottesen –
Bra lokaler og en både underholdene og faglig sterk kursholder. Med noen få enkle smaksbiter fra kjøkkenet ville det bli en større opplevelse med eksempler på kombinasjoner av mat og øl.
Veldig fornøyd
Torstein Alvern –
Fine lokaler og dyktig kursholder som åpenbart har lang erfaring og mye kunnskap. Føler allikevel at ting var tatt litt for “på sparket”, hvor vi fikk smake på hva som tilfeldigvis stod på hylla den dagen. Vi fikk lukte på korn, men ble advart om at det hadde blitt stående alt for lenge så det ikke luktet godt lenger. Vi fikk smake en Porter med Marshmallows i, som han selv virket å synes ikke egentlig var verken god eller et godt eksempel på det han ville ha frem. Til akkurat den fikk vi dog en bit mørk sjokolade som komplimenterte den veldig godt og understreket poenget hans allikevel, til tross for at han virket midfornøyd med valget av øl.
Kursholder skrøt også veldig av kjøkkenet deres og hvor flinke de var, og etter å ha vært på ølsmaking andre steder hvor de bruker små matbiter for å demonstrere hvilken øl som komplimenterer hvilken mat synes jeg det var litt rart at dette ikke ble gjort her også (sjokoladen nevnt over ble beskrevet som noe han tilfeldigvis fant på kjøkkenet og tok fra kokkene samme ettermiddagen).
Totalt sett veldig kunnskapsrik kursholder og gode lokaler og jeg dro derifra med flere nye tanker om forskjellige typer øl, men synes opplegget virket lite planlagt.
Luis Herreros –
Hei Torstein!
Tusen takk for din tilbakemelding. Vi tar dine synspunkter til etterretning og vil gjøre vårt beste for at du får en bedre opplevelse neste gang!
For å utdype litt om konseptet vårt; Våre kursholdere er ikke bundet av noe manus, men alle innehar stor kunnskap og lang fartidstid i Ølakademiet. Så kurset kan iblandt virke noe improvisert, noen mange gjester setter stor pris på. Vi har også et stort roterende utvalg av øl på våre kurs, og kursholder presenterer ofte nye øl på kursene og bedømmer gjerne ølet sammen med dere som deltar. Dette er noe av det som gjør opplevelsen og som er spesielt for oss, for selv om du får samme kursholder, så vil opplevelsen være forskjellig fra gang til gang.
En smak av sjokolade sammen med øl er det som er vanlig å kombinere på en slik smaking du deltok på (Ølsmaking 90), slik at gjestene får et innblikk i våre andre flotte kurs hvor vi legger all vår fokus på å kombinere øl og mat/ost/sjokolade/sliders.
Ha en flott dag videre!
Berit Trandem Høiås –
Vekdig bra og kunnskapsrik kursholder. Morsomt at han også trakk inn litt mat. Lærte mye og håper å huske det meste. Tusen takk.
Denan Zagorcic –
Veldig bra kurs og ekstremt god kursholder – ingenting å utsette. Takk for en flott opplevelse 🙂
Lise –
Hyggelige lokaler, god kursleder.
Svein Kristoffersen –
Hyggelige lokaler og god gjennomgang, dog noe overfladisk på den relativt korte stunden. Alt i alt veldig bra og inspirasjon til å forske videre på ølets historie og hemmeligheter.
Øyvind –
Lærerikt og velsmakande. Eg blei veldig glad over å sjå at det var valgt interessante ølsortar, og at the usual suspects av ølsortar har blitt pensjonert.
Tore Flatø –
Lærerikt kurs. Klar for å forbedre byggeprosessen vår etter dette. Engasjert og flink foredragsholder.
Sverre Lunde –
Smaksrikt, lærerikt, hyggelig atmosfære og i tillegg morsomt. Kan det bli bedre?
Rolf Moen –
Meget interessant og lærerikt kurs av en dyktig kursholder.
Bastian Stabell –
Topp stemning, flink og engasjerende foredragsholder
Bjørn Tillerflaten –
Meget godt faglig kurs for en nybegynner ! Meget hyggelig og flink kursholder og smaking av veldig mye forskjellig øl !
Janine Larsen –
Tenkte kanskje dette ville bli for avanserte greier for en stakkars nybegynner men der tok jeg feil! Kursleder Håkon hadde svar på alt av spørsmål og flere artige historier på lur. En veldig fin start på en helaften i Oslo. Anbefales!
Petter Larsen –
Meg og frua hadde en veldig fin kveld på ølsmaking. Kursleder hadde kunnskapen i behold, og visste hva han snakket om. 6 gode typer ble valgt ut for smaking, og var gode eksempler i demonstrasjonen av forskjellene. Alt i flotte lokaler, så her er det alle tomler opp
Jan Larsen –
Bare gode tilbakemeldinger fra mine kollegaer som deltok på kurset (14 stk). Godt organisert dog med stram timeplan. Lærerikt og gode smaksprøver 🙂 Anbefales!
Mai Strøm Nilsen –
Besøket hos dere var veldig vellykket, både mat og drikke falt i smak.
Interessant opplevelse, masse ny informasjon om øl og mat fra kvinnelig kursleder (husker ikke navnet – men dyktig var hun). God stemning i hyggelige lokaler.
Takk for god service!
Atle Haug –
Hyggelige lokaler og en kursleder som traff vår gruppe meget bra. Uformelt, enkelt og trivelig – vi var veldig fornøyde