Publisert Legg igjen en kommentar

Årets juleøl er nå i butikkene og på polet

Juleølet er nå i butikkene og på polet.
Bilde av juleøl og tekst Juleølet er nå i butikkene og på polet.
Juleølet er nå i salg Foto Blaameiscom

Årets juleøl gjør tradisjonen stolt med et høyt kvalitetsnivå, og et fantastisk mangfold av 335 ulike juleøl å velge mellom.

Slippdatoen for årets juleøl i butikkene var 14. november, mens Vinmonopolet startet sitt salg allerede 1. november. Mangfoldet er stort i år og kvaliteten skyhøy. Derfor er det ikke dumt å legge noen juleøl i handlekurven.

Norge er et øl-land med stor Ø

Det er kanskje ikke mange som ser på Norge som et «øl-land» på linje med Tyskland eller Belgia, men når det kommer til juleøltradisjonen vår kan vi absolutt kalle oss det. Hvert år lages det nye sesongbaserte juleøl av norske bryggerier, der mangfoldet er stort og kvaliteten høy.

I år er det minst 335 juleøl å velge mellom i Norge. Av disse er 285 å finne på Vinmonopolet, og ca 50 i butikk. Rundt 250 av juleølene på markedet er norskprodusert. De utenlandske juleølene kommer fra land som bla. Storbritannia, Danmark, Island, Belgia, Tyskland, Nederland, Italia, Spania og Hellas.

Nå er den her! Juleøltesten – import juleøl 2023

Utvalget av juleøl varierer i de ulike polutsalgene og er også tilpasset lokal etterspørsel. Juleølet finnes både i tilleggsutvalget og bestillingsutvalget. Du kan også handle juleølet via nett.

Skal du handle juleøl? Se Vinmonopolets åpningstider her!

Sammen med de importerte juleølene er utvalget bredt og det er mye å velge mellom. Dette utvalget er en velsignelse som kanskje kan oppleves overveldende, så for å gjøre valget enklere tester Ølakademiet juleølet hvert år. Vi ønsker at alle skal få de beste øl-og-matopplevelsene til jul, derfor gir vi deg også matanbefalinger i våre tester.

Grafikk med tekst gode julegavetips fra Oelakademiet
Se vår julegaveguide og julegavetips!

Hvilke juleøl har de norske bryggeriene laget i år?

Årets juleøl er mørkt, sterkt, godt balansert og veldig matvennlig! Det er ekstra mange gode ribbe-øl i år, og det vil finnes gode kombinasjoner til det meste av julematen og julekosen.

Et bredt mangfold av stiler er representert i den norske juleøltesten og Ølakademiet har testet juleøl i 10 forskjellige stiler – deriblant mjød som figurerer i åpen klasse for andre året på rad. Kvaliteten har aldri vært så høy på produktene og hele 14 øl får seksere, og flere bryggerier får også sin første sekser noensinne. Totalt er 169 norske juleøl testet.

Polstyrke-ølene dominerer stort, slik det skal være – julen skal være sterk og god!

Ølakademiet tester årets øl 2023

Tradisjon tro, tester Ølakademiet også i år juleøl. Både det norske og internasjonale juleølet. Juleøltestene slippes i løpet av november på vår hjemmeside, men også i nyhetsbrev og sosiale medier.

Vil du ha tilgang på juleøltestene? Meld deg på vårt nyhetsbrev nå!

Lyst å smake? Bli med på juleølsmaking!

Bli med på en smaking fylt av myter og historier rundt juleøltradisjon som skriver seg helt tilbake til vikingtiden, da hver mann måtte lage en mæle (ca. 32 liter) øl til jul. Få de gode historiene og opplev de gode juleølene 2023 hos oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *