For deg som liker å lage egen mat fra grunnen har vi funnet fram Ølakademiets egen oppskrift på pesto. Bruk øl i – det både imponerer og smaker!
[one_fourth]
27.06.16
[/one_fourth][one_fourth]
Frode Henriksen
[/one_fourth][one_fourth]
Tilbehør/sauser
[/one_fourth][one_fourth_last]
Medium
[/one_fourth_last]
Pesto er en smaksrik og oppfriskende siderett, som også kan fungere som pålegg. Selvsagt vil en skvett øl i pestoen gjøre den viktige, lille forskjellen.
Ingredienser:
- 5 ss pinjekjerner
- 1 bunt basilikum
- 2 ss pistasjenøtter, ristet
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1-2 ts salt
- 1 dl IPA
- 60 g parmesan ost, for eksempel Parmigiano – Reggiano eller Asiago, revet
Slik gjør du:
Riv bladene av en bunt basilikum og grovhakk bladene. Bland sammen med resten av ingrediensene, og kjør med stavmikser til du får en jevn masse.
Smak til med pepper, en god olivenolje og eventuelt mere salt.
Lykke til!
Oppdatert: 27. august 2018
Relatert innhold
[one_sixth]
[/one_sixth][one_sixth]
[/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth_last][/one_sixth_last]