Publisert Legg igjen en kommentar

Øl-pesto – beste pesto’n i by´n!

Pesto på glass

Pesto på glass
For deg som liker å lage egen mat fra grunnen har vi funnet fram Ølakademiets egen oppskrift på pesto. Bruk øl i – det både imponerer og smaker!

[one_fourth]

Publisert:
27.06.16

[/one_fourth][one_fourth]

Foto:
Frode Henriksen

[/one_fourth][one_fourth]

Type rett:
Tilbehør/sauser

[/one_fourth][one_fourth_last]

Vanskelighetsgrad:
Medium

[/one_fourth_last]

Pesto er en smaksrik og oppfriskende siderett, som også kan fungere som pålegg. Selvsagt vil en skvett øl i pestoen gjøre den viktige, lille forskjellen.

Ingredienser:

  • 5 ss pinjekjerner
  • 1 bunt basilikum
  • 2 ss pistasjenøtter, ristet
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1-2 ts salt
  • 1 dl IPA
  • 60 g parmesan ost, for eksempel Parmigiano – Reggiano eller Asiago, revet

Slik gjør du:

Riv bladene av en bunt basilikum og grovhakk bladene. Bland sammen med resten av ingrediensene, og kjør med stavmikser til du får en jevn masse.

Smak til med pepper, en god olivenolje og eventuelt mere salt.

Lykke til!


Oppdatert: 27. august 2018


Relatert innhold
[one_sixth]

Øl i mat

[/one_sixth][one_sixth]

Tilbehør

[/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth_last][/one_sixth_last]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *