Pesto på glass

Øl-pesto – beste pesto’n i by´n!

Pesto på glass
For deg som liker å lage egen mat fra grunnen har vi funnet fram Ølakademiets egen oppskrift på pesto. Bruk øl i – det både imponerer og smaker!


Foto: Frode Henriksen

Pesto er en smaksrik og oppfriskende siderett, som også kan fungere som pålegg. Selvsagt vil en skvett øl i pestoen gjøre den viktige, lille forskjellen.

Ingredienser:

  • 5 ss pinjekjerner
  • 1 bunt basilikum
  • 2 ss pistasjenøtter, ristet
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1-2 ts salt
  • 1 dl IPA
  • 60 g parmesan ost, for eksempel Parmigiano – Reggiano eller Asiago, revet

Slik gjør du:

Riv bladene av en bunt basilikum og grovhakk bladene. Bland sammen med resten av ingrediensene, og kjør med stavmikser til du får en jevn masse.

Smak til med pepper, en god olivenolje og eventuelt mere salt.

Lykke til!


27. juni 2016
Oppdatert: 27. august 2018

Lær mer om øl og mat!

Ølakademiet har mange typer kurs om øl og mat, også om bruk av øl i maten. Perfekt også som gave! Gavekort leveres til din e-post i løpet av sekunder …


Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *