Pesto på glass

Øl-pesto – beste pesto’n i by´n!

Pesto på glass
For deg som liker å lage egen mat fra grunnen har vi funnet fram Ølakademiets egen oppskrift på pesto. Bruk øl i – det både imponerer og smaker!

Publisert:
27.06.16
Foto:
Frode Henriksen
Type rett:
Tilbehør/sauser
Vanskelighetsgrad:
Medium

Pesto er en smaksrik og oppfriskende siderett, som også kan fungere som pålegg. Selvsagt vil en skvett øl i pestoen gjøre den viktige, lille forskjellen.

Ingredienser:

  • 5 ss pinjekjerner
  • 1 bunt basilikum
  • 2 ss pistasjenøtter, ristet
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1-2 ts salt
  • 1 dl IPA
  • 60 g parmesan ost, for eksempel Parmigiano – Reggiano eller Asiago, revet

Slik gjør du:

Riv bladene av en bunt basilikum og grovhakk bladene. Bland sammen med resten av ingrediensene, og kjør med stavmikser til du får en jevn masse.

Smak til med pepper, en god olivenolje og eventuelt mere salt.

Lykke til!


Oppdatert: 27. august 2018


Relatert innhold

Del med dine venner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Har du gavekort som utløper før jul? Les mer ... Fjern