Publisert Legg igjen en kommentar

Hjemmelaget ølmajones

Majones og ingredienser

Majones og ingredienser
Hjemmelaget majones høres utrolig godt ut, gjør det ikke? Du har kanskje aldri tenkt tanken på å lage det selv heller? Se hvor enkelt det gjøres.

[one_fourth]

Publisert:
28.06.16

[/one_fourth][one_fourth]

Foto:
Frode Henriksen

[/one_fourth][one_fourth]

Type rett:
Tilbehør/sauser

[/one_fourth][one_fourth_last]

Vanskelighetsgrad:
Medium

[/one_fourth_last]

Når man skal kose seg med eksempelvis reker så går det fullstendig på autopilot i butikken og man plukker med seg ferdig-majones fra butikkhyllen. Men denne gangen, denne gangen, så lager du den selv! Det er ikke så vanskelig heller, og den har en betraktelig bedre smak enn den du kjøper i butikken.

Ingredienser:

  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ts eddik 7%
  • 1 ts sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 presset fedd hvitløk
  • 1 stk finhakket charlottløk
  • (litt finhakket chili)
  • 1 ts salt
  • 1 dl øl (IPA passer godt, siden majonesen er svært fettholdig)
  • 4-5 dl solsikkeolje

Knekk eggene i kannen til en stavmikser. Tilsett eddik, sennep og de andre ingrediensene. Sett stavmikseren oppi, start og hell på forsiktig med olje. Spe til en passe tykk majones

Hvis majonesen blir for tykk sper du på med mer øl, blir majonesen for tynn, spe på med mer olje.

Lykke til!


Relatert innhold
[one_sixth]

Øl i mat

[/one_sixth][one_sixth]

Tilbehør

[/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth][/one_sixth][one_sixth_last][/one_sixth_last]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *