Dette er oppskriften mange besøkende har bedd på sine knær etter. En saftig, mørk sjokoladekake med øl i, servert på mange av våre øl og matkurs. Bak den i dag!
Publisert: 09.04.19
Foto: Frode Henriksen
Type rett: Dessert/bakverk
Vanskelighetsgrad: Enkel
Har du besøkt et av våre øl og mat eller øl og sjokoladekurs, kan det være du har fått servert denne kaken.
Etter at mange gjester som har bedt på sine knær etter oppskriften, så gir vi selvfølgelig etter for presset – til glede for både de som har smakt den før og de som ønsker å prøve den!
Ingredienser (ca 30 porsjoner):
- 625 gr meierismør.
- 750 gr mørk sjokolade, minst 55% kakao.
- 6 dl imperial stout*
- 7,5 dl brunt sukker.
- 10 stk egg.
- 2 ts salt.
- 2 ts kanel.
- 8 dl hvetemel.
- 2,5 dl kakao.
*Her kan mange forskjellige øl brukes, det viktigste er det er et mørkt, sterkt og sødmefylt øl som blir brukt. Mallow Mafia fra Amundsen/Brewdog er et godt alternativ.
Oppskriften passer en stor, dyp langpanne.
Fremgangsmåte
Smelt smør og sjokolade sammen i et vannbad. Mens det smelter knekker du egg og blander sammen med romtemperert øl. Bland alt det tørre for seg selv.
Når sjokolade og smørblandingen er helt flytende tas det vekk fra vannbadet. Finn frem en god pisk og pisk inn egg og ølblandingen litt om gangen. Kjøkkenmaskin kan benyttes, men du får mer muskler av å piske for hånd. Vendt så alt det tørre inn i sjokolademiksen, du trenger ikke sikte melet.
Øl og sjokolade – smaking for søtmonser
Er du fysen på noe søtt – men gidder ikke bake kaken selv? Bli med på et av våre Øl og sjokoladekurs!
Deigen skal være ganske løs, men ikke helt flytende. Hell over i en passende form, gjerne en langpanne. Husk å smøre langpannen godt, eller bruk bakepapir.
Kaken stekes på 175 grader i ca 22 minutter, den skal fremdeles være litt flytende i midten når kaken tas ut. Steker du kaken for lenge blir den tørr og kjedelig. Avkjøl kaken og server rause biter til gode venner.
Kaken tåler også å bli fryst om du lager for mye.
[yop_poll id=»2″]