

Humle som smakstilsetning har blitt mer vanlig, ofte der tradisjonelle bitre sider-epler ikke er brukt. Også tilsetninger som krydder, urter og honning forekommer.

Humlepung – Aga Sideri
- Norge – Hardanger
- 0,75 l. flaske
- 7,0 %
- Årgang: 2020
- Syre: 6,8 g/l.
- Sukker: 20 g/l.
- Epler/råstoff: Aroma, Discovery, Summerred og humle
Stil: Smaksatt sider – krydder, urter, honning, humle
- Farge og duft: Lys, klar. Frisk duft av epler, rosebusk, sitrusfrukt og urter.
- Smak: Fint og rent preg av epler. Lett syrlig, med god sødme. Lett tørr, hint av bitterhet.
- Munnfølelse: God balanse med fint kullsyrenivå.
- Passer til: Kylling og svin, eller som allround.
Vurdering: En balansert og meget god sider som gir mersmak.

Handverkcider med humle – Balholm
- Norge – Sogn og Fjordane
- 0,50 l. flaske
- 6,0 %
- Årgang: 2019
- Syre: 5,5 g/l.
- Sukker: 18 g/l.
- Epler/råstoff: Epler og humle.
Stil: Smaksatt sider – krydder, urter, honning, humle
- Farge og duft: Lys klar, fine bobler. Lett floral og mineralsk.
- Smak: Lett tropisk smak, sitrus, urter, med fint saftig preg,
- Munnfølelse: Fin fylde, noe kort munnfølelse.
- Passer til: Drikkesider.
Vurdering: En sider med gode smaker.

Tall Ship Hold Fast – Fjordfolk Mikrobryggeri
- Norge – Sandefjord
- 0,50 l. boks
- 5,8 %
- Årgang: 2020
- Syre: Ukjent
- Sukker: 5,0 g/l.
- Epler/råstoff: Aroma og humle.
Stil: Smaksatt sider – krydder, urter, honning, humle
- Farge og duft: Lys gul, nesten klar. Tropisk, floral duft og lette urter.
- Smak: Gule epler, sitron, pepper og lette bærtoner. Tørr.
- Munnfølelse: Enkel, med lett bitter avslutning.
- Passer til: Drikkesider.
Vurdering: En frisk sider i sommervarmen.
Sidertest juni 2020 – kategorioversikt
Sidertest juni 2020 – klassisk norsk sider - Klassiske norske sidere er alt fra tørre og sprudlende, til søte og alkoholrike uten karbonering. Det brukes kun lokale epler, hvor eplesmaken skal skinne frem.
Sidertest juni 2020 – sider med bær/blomster - Gårder som dyrker epler, driver ofte også med bær. Tilsatt bær kan gi en frisk og fin syrlighet til sideren, i tillegg til at man får en pen farge på drikken.
Sidertest juni 2020 – sider med humle/urter - Humle som smakstilsetning har blitt mer vanlig, ofte der tradisjonelle bitre sider-epler ikke er brukt. Også tilsetninger som krydder, urter og honning forekommer.
Sidertest juni 2020 – spontangjæret sider - Siderens svar på naturvin, hvor gjær ikke er tilsatt. Gjæres på villgjær fra skallet. Blir ofte intens og kan gi assosiasjoner til f.eks. stall og fermentert mat.
Sidertest juni 2020 – Is-sider - Is-sider er den mest konsentrerte stilen og har ofte mer alkohol. Frysedestilleres som regel og får høyt sukkerinnhold. Sødmen utlignes ved å bruke syrlige epler.
Sidertest juni 2020 – åpen klasse - Sidere som ikke passet inn i noen av de øvrige stilene, er plassert i åpen klasse. Noen av disse har tyngre tanniner, som er mer vanlig i engelsk og fransk sider.