Valentines gave til han og henne

0
(0)
Par som deltar på ølsmaking
Vi har flotte valentinsgaver til han eller henne. Foto: Malene Kolstø

Er du på jakt etter en flott gave til Valentines Day? Her får du noen perfekte gavetips til valentinsgave som garantert vil gjøre kjæresten din glad.

  • 05.02.2021
  • Ølakademiet
  • Malene Kolstø

Kjært barn har mange navn, så også St. Valentine’s Day, som både kalles Valentins dag, Alle hjerters dag og Kjærlighetens dag på norsk. 14. februar er dagen hvor kjærligheten skal feires, og hva er vel hyggeligere enn å overraske kjæresten med en valentines gave i form av en flott opplevelse?

Hvor ofte får man muligheten til å skjemme bort sin kjære? Ikke så ofte i en travel hverdag. Gi hverandre derfor tid i lag, gjennom en flott opplevelsesgave der dere kan oppleve og gjøre noe sammen. Enten det er gave til kona, ektemannen, samboeren eller kjæresten.

Å finne noe til den viktigste personen i ditt liv er ikke alltid like enkelt, derfor har vi satt sammen noen aktiviteter, opplevelser og gavetips som vi vet faller i smak både hos han og henne.

Kanskje kan vi friste med en annerledes gave som øl eller cidersmaking? Gjerne etterfulgt av en 3-retters middag. Er du og din kjære glad i det søte, hvorfor ikke oppleve et øl & sjokoladekurs sammen? Vi har valentinesgaver som garantert vil passe og falle godt i smak for din kjæreste. 

Bruk tid sammen, gi en opplevelsesgave til din kjære, og bli med selv!

Gavetips som garantert gir suksess på Valentine.

Hvorfor feirer man Valentine?

Den første markeringene av Valentine går helt tilbake til 400-tallets Roma. Der feiret man gudinnen Juno, som var ekteskapets beskytter. I tillegg hadde man Lupercalia-festlighetene – en romersk, religiøs fest som hadde til hensikt å beskytte kveget mot ulvene. Ånder skulle holdes borte, og fruktbarheten skulle fremmes, også når det kom til jordbruk.

Mytene sier også at selve dagen har sin opprinnelse fra helgenen Valentine som nektet å avsverge seg kristendommen. Han fikk sin dødsstraff og ble henrettet. Før han ble henrettet skrev han et brev til sin kjære Julia og ba henne holde seg til Gud. Brevet var signert med «fra din Valentin». I år 469 bestemte paven Gelasius at 14. februar skulle feires til ære for nettopp Valentin. Fra denne datoen ble Lupercalia-festlighetene ulovlige.

Opphavet til dagen er noe uklart og flere mener skikken er basert på myter. Noen er av oppfatningen at dagen hadde sin opprinnelse i det å sende kjærlighetskort. Valentinerkortet var nemlig det første av alle hilsningskort som ble sendt på 1500-tallet.

I Frankrike og Storbritannia derimot var man av den oppfatning at fuglene paret seg på nettopp Valentinesdagen.

I dag feires kjærligheten i mange land, oftest med et hilsningskort, gave, blomster eller sjokolade.

Gaven til Valentine kjøpes på nett, med umiddelbar levering via e-post til gavekortmottakeren.

Skal du gi bort noe til din kjære i nærheten av Trondheim, Stavanger eller Bergen? Klikk inn på respektive by for å se alle opplevelsene og gavetipsene!

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

... hva kunne vi gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *